spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Un echipaj de pe o Ambulanță SMURD, dublu salvator: transporta un pacient la spital, dar nu a ezitat să oprească pentru a acorda ajutor în cazul unui accident rutier

- Advertisement -

PASIUNEA DE A AJUTA… Un echipaj de pe o ambulanță SMURD a dovedit încă o dată faptul că vocația de salvatori este cea care definește oamenii unei instituții precum Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Concret, echipajul în cauză transporta la Spitalul din Bârlad un pacient, însă întâmplarea a făcut ca în trafic să se petreacă un accident rutier cu victime. Fiind vorba despre o situație gravă, care necesita intervenția măsurată adesea în secunde pentru salvarea unei vieți, cei trei membri ai echipajului, plutonierii adjutanți Daniel Panainte, Ciprian Cojoc și Marian Isac, au oprit și au ajutat persoana rănită destul de grav în accidentul de pe DJ 243. Practic, chiar dacă erau într-o altă misiune de salvare, echipajul a reușit să gestioneze cu maximă responsabilitate ambele situații, atât menținerea în siguranță a pacientului pe care îl avea de transportat la Spitalul Bârlad, cât și, în același timp, să acționeze pentru acordarea primul ajutor bărbatului rănit în accident, până la sosirea colegilor de la Serviciul Județean de Ambulanță. „Noi, pompierii suntem permanent într-o misiune nobilă, oriunde ne aflăm: salvarea celor aflați în nevoie”, au transmis, mândri, reprezentanții ISU Vaslui, în mesajul în care au prezentat acest caz.

În timp ce se îndreptau cu un pacient spre Spitalul Municipal Bârlad, echipajul transportând un bărbat din localitatea Obârșenii – Lingurari, comuna Voinești către unitatea medicală, paramedicii bârlădeni care încadrau ambulanța SMURD, au fost martorii unui accident rutier produs pe DJ 243, nu departe de întrarea în orașul rulmenților. „Fără a sta pe gânduri, salvatorii au oprit, au coborât din autospecială și au acționat prompt, dovedindu-și încă o dată profesionalismul și empatia față de semeni, așa cum fac la orice intervenție la care participă. Pompierii au amplasat ambulanța astfel încât să se protejeze atât pe ei, cât și victima accidentului rutier, un bărbat în vârstă de 44 ani. Imediat au început evaluarea victimei, un conducător auto care prezenta traumatism toracic și acuza dureri la nivelul capului. S-a luat legătura în Dispeceratul 112, s-a cerut un alt echipaj în sprijin și s-a hotărât ca victima să fie asistată și monitorizată de echipajul SMURD până la sosirea unei ambulanțe aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. Folosind dotările ambulanței SMURD, plutonierii adjutanți Daniel Panainte, Ciprian Cojoc și Marian Isac au acordat primul ajutor calificat bărbatului, păstrându-l totodată calm până la sosirea ambulanței SAJ Vaslui. După sosirea celei de-a doua autospeciale, salvatorii SMURD au predat victima către echipajul ambulanței aparținând SAJ Vaslui, după care și-au continuat drumul spre Spitalul Municipal “Elena Beldiman” Bârlad”, este mesajul transmis reprezentanții ISU Vaslui, mândri de colegii lor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.