spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
25-feb.-2024

Un elev din Vaslui, eliminat de la simularea pentru Evaluare Națională. I-a sunat telefonul în timpul probei la Matematică

- Advertisement -

INCIDENT… Un elev din județul Vaslui a fost eliminat astăzi, 6 februarie, de la simularea pentru Evaluarea Națională. Acesta susținea proba la Matematică și intrase în sală cu telefonul mobil la el. După ce au fost distribuite subiectele, elevul a primit un mesaj pe telefon, probabil câteva indicații pentru rezolvarea exercițiilor primite. Supraveghetorii și-au dat seama imediat și au hotărât să-l elimine de la simulare. Incidentul s-a întâmplat la o școală din mediul rural. Elevul nu riscă alte sancțiuni, întrucât notele nu vor fi trecute în catalog. De asemenea, pățania de acum nu-l va afecta cu nimic, pentru că acesta va putea să susțină Evaluarea Națională.

La simularea probei de astăzi au absentat mai mulți elevi decât ieri – 219 față de 209, câți au lipsit la Limba și literatura română. Elevii de clasa a VIII-a au primit 18 exerciții și probleme. La primul subiect au avut de rezolvat cinci itemi de tip grilă și unul de precizat dacă o afirmație este adevărată sau falsă. Cel de-al doilea subiect a fost, de asemenea, de tip grilă, însă a inclus probleme de geometrie. La ultimul subiect, elevii trebuiau să rezolve pe foaia de examen șase probleme.

Iată subiectele primite astăzi de elevi la simularea pentru Evaluarea Națională, proba la Matematică (sursă foto: Edupedu.ro)

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.