21.5 C
Vaslui
26-sept.-2022

Un elev trimis în judecată şi alţi doi amendaţi de procurori, după o tentativă de omor în faţa liceului

- Advertisement -

Tentativa de omor între doi elevi ai Grupului Şcolar „Tomşa Vodă” din Solca, petrecută la sfârşitul lunii trecute, chiar în faţa unităţii de învăţământ, a ajuns pe rolul instanţei de judecată, ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava anunţând că au dispus trimiterea în judecată a adolescentului care a lovit victima cu cuţitul, precum şi sancţionarea administrativă a celorlalţi doi tineri implicaţi în scandal.

Arestat preventiv de trei săptămâni, Daniel Ieţcu (17 ani) a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat. Victima sa, colegul de liceu pe care l-a înjunghiat de două ori, Dumitru Coturbaş (19 ani) a fost şi el sancţionat de procurori, fiind amendat cu suma de 400 de lei. Aceeaşi sancţiune administrativă a primit-o şi un alt elev implicat în scandal, Andrei Timigeriu.

S-au bătut de faţă cu cadrele didactice

În rechizitoriul înaintat instanţei de judecată, procurorii explică care au fost împrejurările în care s-a comis tentativa de omor de la Solca. De „Sânziene”, între minorul de 17 ani şi tânărul de 19 ani a avut loc un conflict, primul lovindu-l cu capul în faţă pe cel de-al doilea, aparent fără nici un motiv clar. Peste câteva zile, pe 26 iunie, cei doi elevi s-au reîntâlnit, de data aceasta chiar în faţa liceului, elevul mai mare fiind ieşit de câteva minute de la proba orală de limba engleză din cadrul examenului de bacalaureat. Tot minorul de 17 ani a fost cel care a provocat scandalul, începând să-l înjure şi să-l ameninţe cu moartea pe Dumitru Coturbaş, scoţând şi un briceag pentru a fi şi mai convingător. În acele momente, două cadre didactice din cadrul grupului şcolar, un profesor şi un maistru şcolar, au intervenit şi s-au interpus între cei doi elevi, pentru a aplana conflictul. Pentru că minorul continua să ameninţe şi să înjure, elevul care tocmai ieşise de la bacalaureat l-a lovit pe acesta cu picioarele în zona pieptului, sprijinindu-se de umerii celor două cadre didactice care încercau să-i despartă. Un amic de-al lui Dumitru Coturbaş, Andrei Timigeriu, a intervenit şi el şi, cu o rozetă metalică, l-a lovit pe minorul recalcitrant în zona capului. Reacţia acestuia din urmă a venit imediat şi i-a luat prin surprindere pe toţi cei prezenţi. Daniel Ieţcu l-a lovit de două ori cu cuţitul pe elevul cu doi ani mai mare decât el, înjunghiindu-l în zona plămânului stâng şi în piciorul stâng. Prima lovitură i-a pus viaţa în pericol tânărului de 19 ani, acesta fiind transportat de urgenţă la spitalul din Rădăuţi, unde ulterior a susţinut şi celelalte probe ale bacalaureatului. Dumitru Coturbaş, elevul înjunghiat, a avut nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Certificat medico-legal şi-a scos şi minorul de 17 ani, acesta suferind leziuni pentru care a necesitat aproximativ două săptămâni de îngrijiri medicale.

www.monitorulsv.ro
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.