3.9 C
Vaslui
31-mart.-2023

Un evaluator distrat face poante în actele Primãriei Husi. Cifrele încurcate însã i-au adus de aceeasi parte a baricadei pe primarul Ciupilan si pe liberala Cãtãlina Popa!

- Advertisement -

EDILITAR… Evaluatorul cu care lucreazã Primãria Husi se pare cã e pus pe sotii! A fãcut un talmas-balmes în documentele unuia dintre proiectele de hotãrâre, mai rãu ca un scolar, care încã trudeste la tainele Matematicii. De pildã, evaluarea fãcutã de acesta la un apartament dãdea în acte niste dimensiuni complet diferite de realitatea acelui imobil, iar cea care a observat a fost consiliera Cãtãlina Popa. „Domnul evaluator face niste erori impardonabile”, a spus consiliera Popa. Primarul Ioan Ciupilan a vrut sã verifice personal situatia, iar contextul a dat prilejul unui moment memorabil: liberala Cãtãlina Popa s-a oferit sã îi arate personal primarului paragrafele cu greseli. Amabilitatea Cãtãlinei Popa si interesul primarului Ioan Ciupilan pentru cele sesizate de liberalã au creat o secventã simpaticã pentru colegii de mandat, care nu si-ar fi închipuit cã cei doi, vechi combatanti, vor ajunge în aceastã etapã de pace si cooperare. Ba, atât de tare s-a mirat de situatia creatã, cã o consilierã a scos telefonul si a filmat momentul. Dincolo de aceasta însã rãmâneau trãsnãile din documente, astfel cã primarul Ciupilan s-a îndreptat cu dojana cãtre functionarii care ar fi trebuit sã verifice proiectele înainte de a fi prezentate plenului. Unul dintre functionari însã a fost foarte curajos si a dat un rãspuns la care nici primarul nu se astepta: „E treaba evaluatorului ce scrie acolo. Dacã el greseste, va rãspunde când îl vor controla cei de la Inspectia de… cum se cheamã la ei”, a spus, singur pe el, angajatul Primãriei Husi.

„Dacã ar fi sã mã iau dupã descrierea întocmitã de evaluator, as spune cã acest apartament este supra-evaluat. Eu pânã astãzi nu am vãzut apartament în care fiecare camerã sã aibã suprafete de 1,10 mp, 1,30 mp, 4, 10 mp., în conditiile în care este atasat releveul constructiei, unde se spune clar care este suprafata fiecãrei încãperi. Deci, rugãmintea noastrã, domnule primar, spuneti-i domnului evaluator cã ar trebui.. sã se lase de meserie”, a spus Cãtãlina Popa. Primarul Ioan Ciupilan nu s-a mai supãrat ca altãdatã, ba a fost chiar interesat de amendamentul colegei de mandat. A pus mâna pe proiect si a exclamat: „Iatã, pe cuvântul meu de onoare, cã am deschis exact la schita apartamentului. Si dacã înmultesc 3,22 cu 4, 44, dupã umila mea Matematicã, cred cã face cam 14 si ceva”, a început socoteala primarul, începând sã îi dea dreptate Cãtãlinei Popa. „Aici ar trebui domnul Ailenii sã ne spunã, cum a citit acest raport de evaluare…”, a continuat, nedumerit, primarul Ciupilan. „Eu spun cã (evaluatorul, n.r.) face niste erori impardonabile pentru un profesionist”, a punctat Cãtãlina Popa, care a fãcut un gest elegant si neasteptat, pentru primarul Ciupilan. S-a oferit sã vinã personal lângã primarul Ciupilan, ca sã îi arate exact paragrafele cu greseli. Momentul a fost savurat de colegii de mandate, care au asistat la frecventele contraziceri dintre cei doi combatanti. Gestul simpatic al consilierei Popa, care înseamna, de fapt, si hotãrârea acesteia de a-i arãta neapãrat primarului cã evaluatorul nu îsi face datoria cu responsabilitate, a fost apreciat de colegi. „Nu trebuie uitat acest moment”, au spus unii.

„Scumpii nostri colegi pe care îi avem în Primãrie ar fi trebuit sã se mai uite o datã pe documente”

Primarul Ioan Ciupilan s-a arãtat nedumerit si de functionarii care, în opinia sa, ar fi trebuit sã verifice documentele din dosarul de sedintã. Avocatul Adrian Cocuz a intervenit: „Domnule primar, dincolo de momentul comic al situatiei, eu cred cã observatia (doamnei Popa, n.r.) este corectã, pentru cã adunând toate cifrele pe care le-a dat evaluatorul aici iese 44, 21. Nu iese nici într-un caz 99 de metri, nici 76, 80 cât a scris dânsul aici…”, a spus avocatul. Primarul Ciupilan a admis cã actele contin greseli si i-a luat în vizor pe functionarii Primãriei. „Mie mi se pare normal ceea ce spuneti dumneavoastrã si greselile care s-au strecurat în acest raport de evaluare, iar scumpii nostri colegi pe care îi avem în Primãrie ar fi trebuit sã se mai uite o datã pe documente”, i-a dojenit primarul Ioan Ciupilan. Unul dintre cei vizati de primar s-a ridicat, curajos, în picioare si si-a spus punctul de vedere: „Vânzarea unui apartament prin notariat se face dupã documentatia cadastralã. Evaluatorul, este treaba lui ce face acolo. Ne intereseazã valoarea finalã. Dacã el greseste, va rãspunde când îl vor controla cei de la Inspectia de… cum se cheamã la ei”, a spus functionarul. „Când aud rãspunsul dumneavoastrã, abia mã abtin, cã mã doare capul de la alte probleme pe care le am. Ar trebui sã cititi aceste evaluãri, nu?”, a întrebat, mirat, primarul. Functionarul însã a rãmas mai departe la fel de sigur pe el si a rãspuns franc: „nu, nu trebuie sã le citim”!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Evaluarile costa foarte multi bani primaria. Si daca de suma respectiva, face evaluari la misto, inseamna ca cei care sunt pagubiti sunt contribuabilii.
    Functionarii primariei nu sunt interesati de asta, pentru ca nu suporta nimic din buzunar, nici macar vreo snactiune ca nu isi fac datoria.
    Pacat. Domnul primar si doamna Popa se pot implica mai mult ca sa faca ordine un pic. Atata delasare e greu de crezut. Un evaluator trebuie sa faca un raport perfect. Nu exista greseli la evaluatori, in documentele finale, prezentate clinetului/primaria Husi.
    Schimbati evaluatorul. Daca nu e pila cuiva, schimbati-l imediat. Sunt atatia care pot face acest serviciu cu si mai putini bani si mult mai calitativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.