30.3 C
Vaslui
28-iun.-2022

Un fost preşedinte african, condamnat la închisoare pe viaţă în legătură cu asasinarea predecesorului său

Fostul preşedinte din Burkina Faso, Blaise Compaore, a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă pentru participare la asasinarea predecesorului său. Thomas Sankara a fost ucis împreună cu 12 colaboratori ai săi în timpul loviturii de stat din 1987.

Tribunalul militar din Ouagadougou l-a condamnat tot la închisoare pe viaţă şi pe comandantul gărzii lui Compaore, Hyacinthe Kafando, precum şi pe generalul Gilbert Diendere, care a fost unul dintre liderii armatei în timpul puciului, scrie Agerpres, citând agențiile de presă internaționale.

Blaise Compaore, aflat în exil în Coasta de Fildeș din 2014, şi Hyacinthe Kafando, care se sustrage justiţiei din 2016, au fost marii absenţi de la procesul care a început acum şase luni.

Cei trei au fost condamnaţi pentru „atentat la siguranţa statului”, Compaore şi Diendere fiind găsiţi vinovaţi şi de „complicitate la asasinat”, iar Hyacinthe Kafando, care era bănuit că a condus comandoul care l-a ucis pe Sankara, de „asasinat”…https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/un-fost-presedinte-african-condamnat-la-inchisoare-pe-viata-in-legatura-cu-asasinarea-predecesorului-sau-1896541

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here