spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Un german înarmat cu armã si munitie a vrut sã intre în tarã, prin Vama Albita!

- Advertisement -

ÎNARMAT! … Politistii de frontierã din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueazã cercetãri cu privire la un cetãtean german care intentiona sã introducã în tarã o armã din categoria armelor neletale si munitia aferentã acesteia, fãrã sã detinã documentele necesare prevãzute de lege. Ca urmare, a rãmas fãrã armamentul din dotare, iar politistii îl cerceteazã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control, pentru a intra în tarã, un cetãtean german, în vârstã de 31 de ani, conducând autoturismul propriu, cu ajutorul cãruia tracta o rulotã.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amãnuntit asupra mijlocului de transport si persoanei, ocazie cu care echipa comunã de control, formatã din politisti de frontierã si lucrãtori vamali, a descoperit în interiorul rulotei, într-o cutie cu lucruri personale, un pistol din categoria armelor neletale, marca Colt, calibru 4,5 mm, precum si munitia aferentã: o cutie cu bile metalice, însumând 1.336 bucãti si 4 butelii de gaz, pentru care nu detinea autorizatia necesarã detinerii si transportului.

„Cu privire la cele constatate, bãrbatul a declarat cã arma si munitia îi apartin si a fost convins cã nu are nevoie de alte documente pentru detinere si transport. Conform prevederilor legale, arma si munitia aferentã acesteia au fost ridicate în vederea continuãrii si definitivãrii cercetãrilor. În cauzã, polisistii de frontierã efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor”, a precizat purtãtorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, comisarul de politie Irina Miricã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.