20.7 C
Vaslui
27-sept.-2022

Un hacker român a fost extrădat în SUA, după ce a contribuit la răspândirea virusului Gozi, care a infectat peste 1 milion de computere

- Advertisement -

Un român acuzat că a contribuit la distribuirea unui virus informatic care a infectat peste 1 milion de computere şi a provocat pierderi financiare considerabile la nivel mondial a fost extrădat în Statele Unite, au anunţat marţi procurorii federali, informează miercuri Reuters.

Mihai Păunescu, în vârstă de 37 de ani, este acuzat că a gestionat un serviciu de găzduire care a contribuit la distribuirea virusului Gozi. Acest virus fura informaţii bancare personale, rămânând în acelaşi timp nedetectabil.

Păunescu s-a prezentat la o primă înfăţişare, luni, la tribunalul federal din Manhattan, unde s-a dispus reţinerea lui.

Potrivit procurorilor, Gozi a fost unul dintre cei mai distructivi viruși din punct de vedere financiar din istorie, provocând victimelor pierderi de zeci de milioane de dolari, scrie Agerpres.

Virusul a fost descoperit pentru prima dată în 2007 şi a infectat cel puţin 40.000 de computere în Statele Unite, inclusiv peste 160 de computere aparţinând Administraţiei Naţionale Aeronautică şi Spaţială (NASA)…https://www.digi24.ro/stiri/externe/un-hacker-roman-a-fost-extradat-in-sua-dupa-ce-a-contribuit-la-raspandirea-virusului-gozi-care-a-infectat-peste-1-milion-de-computere-2019325

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.