Un hot din Bãcesti, extrãdat în Franta dupã ce a furat dube, autobuze si rulote!

HOT… Milea Mirea Severin, de 33 de ani, din comuna Bãcesti, a primit mandat de arestare provizorie pentru 15 zile, urmând a fi predat autoritãtilor franceze. Milea Severin are mandat european de arestare, semnalat de Sistemul de Informatii Schengen – Biroul SIRENE National din Franta din 12 aprilie. Bãrbatul a furat de-a speriat orasul Nancy, fãcând parte dintr-un grup infractional compus în special din români. Este acuzat cã a comis 15 furturi de autovehicule în perioada 1 octombrie 2014 – 31 martie 2017, masini în care si locuia. Acum este încarcerat în arestul IPJ Vaslui, urmând sã fie extrãdat, deoarece autoritãtile franceze, care l-au condamnat pe Milea Mirea Severin, îl vor în Franta pentru a-si executa pedeapsa, nu în România!

Milea Mirea Severin, care este din Bãcesti, a fost ridicat pe data de 14 aprilie, în urma semnalãrii din Sistemul de Informatii Schengen – Biroul SIRENE National din Franta din 12.04.2021, transmisã prin Centrul de Cooperare Politieneascã Internationalã, în baza mandatului european de arestare emis la data de 08 aprilie 2021 de doamna procuror Natacha Collot din cadrul Tribunalului Judiciar din Nancy. Autoritãtile franceze au „cerut” ca vasluianul nostru sã fie trimis în vederea executãrii unui rest de 242 zile închisoare dintr-o pedeapsã de 3 ani închisoare, la care a fost condamnat. Hotãrârea de a fi condamnat a fost pronuntatã la data de 18 martie, pentru comiterea unui numãr de 15 infractiuni de “furt prin înselãciune, cu spargere si intrare sau urcare într-o locuintã sau un loc de depozitare, agravat de o altã circumstantã”, pentru care pedeapsa maximã prevãzutã în Codul penal francez este de 10 ani închisoare. Practic, Milea Mirea Severin fãcea parte dintr-un grup infractional format din mai multi români care au furat autovehicule de transport (autobuze, dubite, rulote etc), în care si locuiau. Au furat din fabrici, din magazine, unde au intrat prin efractie si au sustras sume mari de bani, lucruri de valoare si echipamente electronice. În total au comis 15 infractiuni, pentru care în Franta pedeapsa prevãzutã este de 10 ani de închisoare.

Curtea de Apel a si emis mandat de arestare provizoriu, pentru a fi extrãdat

Iatã ce au decis magistratii Curtii de Apel Iasi:

„Admite propunerea de arestare provizorie în vederea predãrii, formulatã de Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi si, în consecintã, dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Milea Mirea – Severin, în vederea predãrii în baza semnalãrii din Sistemul de Informatii Schengen – Biroul SIRENE National din Franta din 12.04.2021, transmisã prin Centrul de Cooperare Politieneascã Internationalã, în baza mandatului european de arestare emis la data de 08 aprilie 2021 de doamna procuror Natacha Collot din cadrul Tribunalului Judiciar din Nancy, în vederea executãrii unui rest de 242 zile închisoare dintr-o pedeapsã de 3 ani închisoare, la care a fost condamnat prin hotãrârea pronuntatã la data de 18. 03. 2021, pentru comiterea unui numãr de 15 infractiuni de <<furt prin înselãciune, cu spargere si intrare sau urcare într-o locuintã sau un loc de depozitare, agravat de o altã circumstantã>>, pentru care pedeapsa maximã prevãzutã în Codul penal francez este de 10 ani închisoare. Mandatul de arestare provizorie este pe o duratã de 15 zile. Dispune emiterea de îndatã a mandatului de arestare pe numele persoanei solicitate Milea Mirea – Severin. Persoana arestatã Milea Mirea – Severin va fi depusã în Centrul de Retinere si Arestare Preventivã din cadrul I.P.J. Vaslui.”, au precizat magistratii ieseni.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ