spot_imgspot_img
spot_img
8.8 C
Vaslui
03-dec.-2023

Un hoț din Iași i-a furat borseta cu bani unui șofer de camion care îl luase „la ocazie”

- Advertisement -
HOȚ… Într-o clipă de neatenție, ieșeanul i-a sustras borseta șoferului, cerând să coboare, sub pretextul că nu mai vrea să ajungă unde declarase inițial

ȘIRET… Un individ de 44 de ani din Iași a jefuit un șofer de camion din Republica Moldova, care l-a luat „la ocazie” din apropiere de Crasna, crezând că e un om de bună-credință aflat într-o situație dificilă, dat fiind faptul că individul avea un bandaj la nivelul unei mâini. Numai că, într-o clipă de neatenție, ieșeanul i-a sustras borseta șoferului, cerând să coboare, sub pretextul că nu mai vrea să ajungă unde declarase inițial. Moldoveanul a observat abia apoi că bărbatul îi furase borseta în care avea banii, așa că a oprit la primul echipaj de Poliție găsit în cale, ca să ceară ajutor. Polițiștii au acționat exemplar. L-au găsit rapid pe hoț, cu toți banii furați asupra lui și l-au reținut. Se pare că ieșeanul nu e la prima faptă de acest gen, iar anchetatorii vor să stabilească întreaga activitate infracțională a bărbatului.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au stabilit faptul că, la data de 23 septembrie 2023, la ora 13.00, în zona intersecției Crasna, persoana bănuită de comiterea infracțiunii ar fi fost “luată la ocazie” de către șoferul de camion, 68 de ani, din Republica Moldova. „Acesta se deplasa, singur, din direcția Bârlad spre P.T.F. Albița și s-a gândit să ajute bărbatul care i-a făcut semn, întrucât acesta prezenta un bandaj ghipsat la nivelul unui braț. Prezumtivul autor a urcat în autocamion, călătorind doar câteva minute pe locul pasagerului, din partea dreaptă, după care, pretextând că nu dorește să continue călătoria, a fost lăsat la o trecere la nivel cu calea ferată din comuna Oltenești (în vecinătatea localității Târzii), județul Vaslui. Înainte să coboare, profitând de neatenția șoferului, bărbatul cercetat ar fi sustras dintr-o borsetă, situată pe consola superioară a cabinei, mai multe sume de bani, respectiv 590 de euro, 350 lei și 500 lei moldovenești. Conducătorul autocamionului și-a continuat călătoria iar când a realizat că a fost victima unei infracțiuni de furt a sesizat un echipaj de poliție ce acționa în zonă. Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, și cei ai Postului de Poliție Bunești-Averești, din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși, au depistat persoana bănuită de comiterea furtului, în zona intersecției Crasna, pe sensul Bârlad – Vaslui. În urma controlului corporal efectuat asupra bărbatului au fost găsite sumele de bani sustrase. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii a fost recuperat integral, fiind restituit persoanei vătămate”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar, ulterior, procurorul din cadrul Parchetului Huși a dispus asupra sa măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.