CAZNE… Iar nu se înteleg alesii locali ai municipiului Husi în privinta locurilor date gratuit concitadinilor tineri de pânã în 35 de ani! Dupã ce unul dintre acesti beneficiari a tinut vreme de 16 ani bucata de pãmânt dat de Primãrie si nu a putut sã facã pe ea decât o fundatie, pe care abia acum s-a decis sã o vândã, iar au iesit discutii despre cât timp trebuie sã lase Primãria un teren pe care beneficiarul nu îsi poate ridica o locuintã. Dacã consiliera Cãtãlina Popa a criticat faptul cã 16 ani primãria a asteptat sã vadã ce face beneficiarul, primarul Ioan Ciupilan a invitat-o pe aceasta sã initieze un proiect de hotãrâre cu niste proceduri clare, prin care sã se schimbe situatia.
16 ani este, într-adevãr, un termen cam mare pentru cineva care vrea sã ridice o casã pe un teren gratuit dat de Primãrie, însã oamenii cu venituri modeste s-ar putea sã înteleagã un asemenea concitadin. Cãtãlina Popa a intervenit în sedintã. „O problemã pe care am mai ridicat-o de atâtea ori. S-au acordat terenuri cu titlu gratuit tinerilor pânã în 35 de ani. Aceste teren a fost dat în anul 2008. Si am constatat anul acesta cã are acolo o constructie, adicã un fel de fundatie, pe care a vândut-o, lucru care s-a mai întâmplat la noi, nu e primul caz si probabil nu va fi nici ultimul. Eu cred cã ar trebui sã elaborãm niste proceduri ca astfel de constructii nu au nicio relevantã, probabil sunt si degradate, ca sã nu mai facã obiectul unei tranzatii, pentru ca cel le cumpãrã, sã poatã intra în mod direct în posesia terenului”, a spus Cãtãlina Popa.
„Eu, ca primar, ce ar trebui sã îi fac acelui om, sã îi confisc acea parte de clãdire? Sau sã i-o demolez?”
Primarul Ioan Ciupilan a fost cel care a dat rãspunsul: „Doamna Popa, de acest lucru am tot discutat. Eu vã pun o întrebare. Dacã primesc un teren cu titlu gratuit si mã apuc nconstiincios sã-mi fac aceastã locuintã si ajung o fazã din stadiul de constructie, am rãmas sofer, nu îmi gãsesc un loc de muncã, sotia a divortat si a plecat în strãinãtate si rãmân cu acel teren unde am construit cât mai putut. Din punctul dumneavoastrã de vedere, într-un asemenea caz, eu, ca primar, ce ar trebui sã îi fac acelui om, sã îi confisc acea parte de clãdire? Sau sã i-o demolez? Sau sã dau posibilitatea unui om sã îsi vândã cât a construit, tinând seama cã dacã ar fi avut bani, îsi termina casa acolo…”, a rãspuns primarul Ciupilan. „Eu spun cã sã fie respectate conditiile contractuale”, a sustinut consiliera Popa. „Dacã dumneavoastrã aveti anumite propuneri, anumite standarde, cum sã facem, cum sã procedãm, initiati un proiect si atunci poate îl îmbunãtãtim sau poate nu. Dar eu nu sunt de acord sã îi iau omului cât o fi muncit el la casa aia sau sã i-o demolez, ca sã dau terenul altuia, liber de sarcini. Pentru cã vã’ întreb un lucru: dacã eu m-am apucat de casã si nu o pot termina, ce vreti sã fac? Eu vã astept cu propunere fatã de aceste cazuri, doamna Popa, vã astept cu un proiect de hotãrâre”, a sustinut primarul Ioan Ciupilan.
Citește cineva articolele înainte de a le publica? Mai există redactor șef? Ce dacă a rămas “șofer”, nu mai sunt atâția conducători auto care dețin casă?
Într-adevăr trebuie verificată destinația acelui lot. Dacă “peste noapte” va apărea un service auto sau vreun magazinaș clar e schimbare de destinație.
Scopul procedurii este să ajute tinerii, deci este cât se poate de binevenit. Faptul că sunt cazuri în care după 16 ani scopul nu a fost atins, înseamnă că alții au defavorizați pentru că și-ar fi dorit un teren pentru a-și construi o locuință.
Și mai GRAV este faptul că pentru unii beneficiari a ajuns DOAR un motiv de afaceri imobiliare. CLAR, înseamnă că lipsesc proceduri/reguli care să obstrucționeze sau să interzică acest lucru!
https://www.facebook.com/share/15aVgzaB4a/
Să-mi sugi pula doamna Catalina și tu și zdrențele din primăria coruptă din Huși.
Să-mi sugi pula doamna Catalina și tu și zdrențele din primăria coruptă din Huși.