4.5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Un husean vrea chirie pentru terenul de sub trei case de pe dealul Motoc!

- Advertisement -

SUPÃRARE Un husean vrea de la Primãrie plata unei chirii pentru terenul de sub trei case sociale! Locuintele, situate pe dealul Motoc, spune el, se aflã pe proprietatea sa, însã se plânge cã nu reuseste sã îi aducã pe alesi la masa… negocierilor! “Vreau sã îmi dea chirie pentru terenul de sub cele trei case”, cere huseanul.

REVENDICARE Alexandru Gentimir sustine cã este proprietarul a 3,8 hectare de teren, aflat pe dealul Motoc, arãtând un act de vânzare-cumpãrare din 1995. Atunci a achizitionat chiar de la Constantin Motoc, descendent al familiei care a si dat numele celebrului deal al Husului. Conform actelor, familia Motoc a fost împroprietãritã în 1994 (TP 13/1062), iar un an mai târziu, aceasta vinde cele 3,8 hectare lui Gentimir Alexandru. Pe acel teren se aflã si trei locuinte bãtrânesti, pentru care însã Gentimir nu a putut aduce acte doveditoare din care sã reiasã cã le-ar detine, împreunã cu pãmântul. “Pentru case, într-adevãr, nu am acum documente, dar sã stiti cã si ele îmi apartin. Voi deschide un proces în acest sens. Însã nu de case mã plâng eu acum, ci de teren. Primãria îmi foloseste terenul pe care eu sunt proprietar”, sustine acesta.

Supãrat pe functionarii care nu i-au rãspuns la solicitãri!

CONTEXT Casele respective au ajuns în administrarea Primãriei si, cum era firesc, aceasta le-a dat câtorva familii de huseni necãjiti, cazuri sociale, ca sã locuiascã acolo, plãtind o chirie modestã. Gentimir însã, vrea ca, la rându-i, Primãria sã-i plãteascã si lui o sumã de bani lunarã, pentru cei aproape 1000 mp, pe care sunt casele respective. “Mie mi se pare corect sã îmi dea chirie. Ei îsi tin chiriasii pe pãmântul meu. Problema este cã nu vrea nimeni sã vinã la fata locului, o comisie, care sã constate problema si sã negociem. Le-am trimis 4 cereri în acest sens si la niciuna nu mi-au rãspuns în termenul legal. Si nu este vorba despre domnul primar, care stiu cã cã are si alte responsabilitãti, ci despre functionarii care trebuie sã rãspundã prompt la solicitãrile cetãtenilor. Pe ei sunt supãrat.”, sustine huseanul Alexandru Gentimir.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.