spot_imgspot_img
8.2 C
Vaslui
17-apr.-2024

Un incendiu a lăsat pe drumuri o familie din Vaslui. Părintele Maxim de la Draxeni face apel la vasluieni, pentru a ajuta familia! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

ÎNDEMN… Un mare necaz a lovit o familie cu doi copii, din municipiul Vaslui, care, ieri seară, au văzut cum gospodăria le-a fost mistuită de flăcări. Incendiul a izbucnit la un garaj și s-a extins cu repeziciune și la locuința în care se aflau atât părinții, cât și cei doi copii, de 6 și de 10 ani. Numai o șansă providențială a făcut ca, chiar în acele momente, la ei să vină un vecin, care voia să le dea în dar un ied. Apropiindu-se, omul a văzut focul care cuprinsese garajul și o parte din acoperișul casei și a sunat imediat la 112, scoțând apoi familia din locuință. Au scăpat cu viață părinții și copiii, însă vâlvătaia le-a distrus în mare parte casa. Au rămas în postul Paștelui sub cerul liber, cu datorii la bancă și cu doi copii, speriați de cele trăite. Situația lor l-a sensibilizat pe duhovnicul Vasile Maxim, de la Biserica din Draxeni, care face un apel public, îndreptat către oamenii cu suflet bun. “Am reușit să adunăm ceva alimente pentru ei, dar trebuie să ne gândim că acești oameni vor dormi sub cerul liber dacă noi, oamenii cu suflet, nu vom sări în ajutorul lor”, spune părintele Vasile Maxim.

Pompierii vasluieni au fost solicitați, ieri seara, să stingă un incendiu izbucnit la locuința familiei Pascaru de pe strada Castanilor (zona Delea – n.r.) din municipiul Vaslui. Focul a pornit în garajul imobilului și s-a răspândit și la acoperișul locuinței. Doar o minune a făcut ca membrii familiei să nu-și găsească sfârșitul în interiorul locuinței. “Norocul lor a fost un apropiat al familiei care venise în vizită și a văzut incendiul. Avea un ieduț cu el pe care să-l dăruiască familiei. Capra lui fătase doi și s-a gândit ca pe unul să-l dăruiască lor. Îi știa oameni fără posibilități material, dar cu suflet mare, harnici și cu frica lui Dumnezeu. A văzut focul și a sunat la pompieri apoi a scos întreaga familie din casă. Dacă nu era el, cine știe la ce tragedie asistam. Poate că mureau toți, arși de vii, în interiorul locuinței”, spun apropiați ai familiei Pascaru. Mai mult, sosiți la fața locului, pompierii au constatat că exista inclusiv pericolul unei explozii pentru că, în interiorul garajului, pe lângă câteva sticle cu motorină, exista și o butelie cu gaz care putea, oricând, sări în aer. Chiar dacă intervenția pompierilor a fost una promptă, în incendiu au ars garajul, aproximativ 120 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, circa 60 negri pătrați izolație din polistiren, două uși, trei ferestre, scule, utilaje și dispozitive pentru prelucrarea lemnului, precum și bunuri electrocasnice. S-au degradat circa 100 metri acoperiș din tablă pe astereală din lemn, aproximativ 140 metri pătrați planșeu și 70 metri pătrați izolație termică din polistiren expandat, tencuiala interioară pe o suprafață de cel mult 60 metri pătrați, bunuri electrocasnice și piese de mobilier.

Părintele Maxim de la Draxeni cere vasluienilor sprijin pentru familia Pascaru

APEL… Sensibilizat de drama acestei familii, părintele Vasile Maxim, duhovnicul vasluienilor de la biserica de la Draxeni, comuna Rebricea, cere celor oamenilor cu suflet bun să dea o mână de ajutor familiei greu încercate. “Nu îi cunosc personal, dar m-a impresionat drama familiei mai ales că, la mijloc sunt și doi copii mici, unul de 6 ani și celălalt de 10 ani. Deocamdată am reușit să adunăm câteva alimente mai ales că nu mai au mare lucru. E nevoie de ajutorul nostru pentru a reconstrui. Familia nu mai are de unde pentru că au împrumutat bani din bancă, pentru 20 și ceva de ani, să construiască locuința distrusă acum de incendiu. Suntem în apropierea sărbătorilor pascale, perioadă în care putem fi mai buni, darnici și omenoși și să arătăm că putem face minuni dacă ne dorim acest lucru. Ca preot, este menirea mea să vin în ajutorul semenilor și cred că, cu ajutorul vasluienilor, pe care-i știu oameni buni și săritori, familia Pascaru va reuși să treacă cu bine peste această încercare”, spune părintele Vasile Maxim.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Să pună mâna colegii femeii să o ajute! Șpaga din câteva zile a doctorilor ar fi suficient. Faceți o faptă bună! Nu așteptați tot amărâții să își dea ultimul leu

  2. Pentru membrii familiei, vedeți că astăzi există multe pagini speciale, precum GoFundMe, unde se pot strânge donații și ajutoare în mod transparent.

    Scrieți suma necesară pentru reparații pe acea pagină, oferiți cât mai multe detalii despre drama dumnevoastră și costuri cu poze și documente doveditoare, dați în ziar adresa, iar oamenii cu inimă mare pot dona transparent,l ori anonim, câte puțin sau mult, în funcție de cât poate fiecare. Sumele rămase sunt vizibile public, transparent, iar când se atinge suma cerută campania se închide automat.

    Astfel puteți evita intermediari care din varii motive pot avea interese personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.