Un județ din România intră în carantină? Ce restricții se introduc peste două săptămâni

Cazurile de coronavirus din România au întregistrat cifre record în ultimele zile ale acestei săptămâni, iar într-un județ din țară, situația este din ce în ce mai dificilă. În acest context, se pare că doar carantinarea ar fi o soluție.

Este vorba despre județul Vâlcea, unde cazurile de coronavirus pur și simplu nu se mai opresc. În acest context, prefectul judeţului, Sebastian Fârtat, afirmă că situaţia din judeţ este „alarmantă” în ceea ce priveşte evoluţia numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus în condiţiile în care Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea are un grad de ocupare de peste 95% şi personalul medical este suprasolicitat.

Totodată, în urma unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, începând de joi, pentru două săptămâni, în 19 localităţi din judeţul Vâlcea au fost introduse restricţii vizând reducerea activităţii în spaţii închise a restaurantelor şi cafenelelor, suspendarea evenimentelor private în interiorul unor spaţii publice închise, suspendarea activităţii cu publicul în domeniul jocurilor de noroc, cinematografelor, spectacolelor şi evenimentelor culturale, precum şi suspendarea târgurilor, bâlciurilor şi pieţelor volante. …https://www.capital.ro/un-judet-din-romania-intra-in-carantina-ce-restrictii-se-introduc-peste-doua-saptamani.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ