spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Un junior canotor din comuna Dumești, medaliat la Europene și Mondiale! (FOTO)

- Advertisement -
CÂȘTIGĂTOR!… Vasluianul junior Costel Filip a câștigat o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz la Europene, Mondiale și Balcaniadă!

MEDALIAT… Constantin Filip, care tocmai a împlinit în luna mai 18 ani, din Schinetea, comuna Dumești, a participat în lotul României la tineri canotori juniori, atât la Europene cât și la Mondiale. Costel, că așa îi place să fie numit, a câștigat la Campionatul European două medalii de argint și la Campionatul Mondial de juniori o medalie de bronz! „ La europene am reușit să iau două medalii de argint, una la proba de 4+ și una in proba de 8+, iar la mondiale am venit pe locul 3 în proba de 8+, câștigând medalia de bronz!”, ne-a precizat Costel Filip.

O altă competiție la care a participat tânărul vasluian din Dumești, între 16-17 septembrie, pe lacul Lebăda din comuna Pantelimon, județul Ilfov, a fost Campionatul Balcanic de Canotaj. Evenimentul a prilejuit inaugurarea primei piste olimpice de canotaj din România, cu o lungime de 2.000 de metri. Competiția s-a adresat sportivilor din categoriile Juniori I (17-18 ani) și Juniori II (15-16 ani), care s-au întrecut în 22 de probe. În total, au participat peste 200 de sportivi din nouă țări: Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia de Nord, România, Serbia, Turcia, Ucraina și Bosnia și Herțegovina. Județul Vaslui a fost reprezentat la băieți de Constantin Filip (18 ani, născut pe 29 aprilie 2005 în comuna Dumești), și legitimat la LPS N „Rotaru” Constanța. În ceea ce-l privește pe Costel Filip, în ultima zi de concurs, acesta a cucerit tot titlul balcanic și medalia de aur, în proba de opt plus unu (JM8+). Juniorul Costel Filip practică acest sport de patru ani și este mândru că a reușit să obțină în cele trei importante Campionate: Mondial, European și Balcanic doar victorii: Aur la balcaniadă, argint la europene și bronz la mondiale! Felicitări!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.