3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Un mare actor a decedat. Neverosimila întâmplare din locuinţa celui care împlinise 83 de ani cu o zi înainte

La o zi după ce împlinise 83 de ani, un mare acor al scene româneşti a decedat, un incient neverosimil petrecându-se imediat după moartea acestuia.

Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, vestită instituţie de cultură unde şi-au început cariera monşti sacri ai scenei şi cinematografiei româneşti, este în doliu, un fost actor şi director, Cornel Nicoară, încetând din viaţă în această dimineaţă, 21 octombrie 2021.

Cu doar o zi înainte, prieteni din toată ţara îi transmiteau felicitări la împlinirea vârstei de 83 de ani. Decesul cunoscutului actor a fost anunţat de familie, printr-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook.

„În această dimineaţă, soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă, Cornel Nicoară. În acest univers al  tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Dacă ar trebui să descriem în cuvinte viaţa sa şi cum a influenţat oamenii din jurul domniei sale, epopeea ar fi metoda potrivită (…). Dumnezeu să îl aşeze în loc luminat să vegheze şi să ne îndrume în continuare de acolo sus dintre stele. Odihnească-se în pace!”.   Cornel Nicoară s-a născut, pe 20 octombrie 1938, la Câmpia Turzii, judeţul Cluj şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1965. De atunci şi până la pensionare, în 2006, a activat numai la Tetrul Tineretului din Piatra Neamţ, ca actor, dar şi ca director, în mai multe mandate. A jucat şi pe scena celor mai renumite teatre din ţară, rămânând în memeria afectivă a publicului în roluri memorabile.

Citeste mai mult: adev.ro/r1c2ek

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here