spot_imgspot_img
21 C
Vaslui
25-apr.-2024

Un medic din Husi merge voluntar sã învete copiii cum sã se împrieteneascã cu periuta si pasta de dinti!

- Advertisement -

VOLUNTARIAT… O statisticã fãcutã la nivel national a arãtat cã vasluienii sunt printre cei care nu ajung la stomatolog decât când chiar nu mai pot de durere, iar pasta si periuta de dinti nu sunt folosite atât cât ar fi nevoie, pentru pãstrarea sãnãtãtii dentare. De aceea, actiunile de educatie si preventie, precum cea desfãsuratã recent la Scoala Gimnazialã „Anastasie Panu”, în care medicul Mihaela Nacu a mers la scolarii de clasa a IV-a si le-a explicat pe îndelete cât de important este sã îti îngrijesti dantura, sunt cu atât mai necesare. Medicul Nacu a îndrumat pe cadrele didactice si, de asemenea, pe pãrintii copiilor, sã se adreseze cabinetului stomatologic scolar, care existã în oras si are misiunea de a acorda asistentã medicalã tuturor copiilor din unitãtile locale de învãtãmânt.

„Copiii sunt extraordinar de receptivi. E o bucurie pentru mine sã fac acest voluntariat, în mod constant. Consider cã e de datoria noastrã, a medicilor stomatologi, sã încercãm sã facem si preventie în scoli Unii mai stiu câteva notiuni, dar sunt copii care abia acum învatã cât este de important sã aibã dintisorii curati, de câte ori este recomandat sã te speli pe dinti, zilnic. Acum, la clasa a IV-a, unde învãtãtoare este doamna Mihaela Moraru, am discutat cu totii despre tehnica necesarã si corectã periajului dentar, despre prevenirea cariilor. Le-am recomandat sã meargã la medicul stomatolog de douã ori pe an, la interval de 6 luni. Au fost câtiva copii care nu au fost la medicul stomatolog pânã la aceastã vârstã niciodatã. A fost o revedere frumoasã, pentru cã, v-am spus, în mod constant eu vin la copiii scolii nr. 3, pentru asemenea activitãti educative. La sfârsit, le-am spus copiilor și doamnei învãtãtoare cã în oras existã un cabinet scolar stomatologic, unde învãtãtorii si profesorii pot îndruma pãrintii sã se adreseze cu copiii lor. La sfârsit le-am oferit copiilor câte o pastã de dinti si câte o periutã potrivitã vârstei lor, dar si câteva dulciuri, dacã tot vine si ziua copiilor, în curând”, a spus medicul Mihaela Nacu. Activitatea s-a numit „O danturã sãnãtoasã” si face parte din proiectul educational local „Elevii au drepturi egale”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Doamnei ii place sa pozeze in sfanta. Am fost o data la cabinetul dansei si m-au trimis in sala de asteptare si apoi am auzit-o cum ma barfea si radea de mine cu asistentele. Mi-a fost asa rusine, am plecat fara tratament

  2. Cu cadrele didactice când faceți un astfel de proiect educațional? Unora le pute gura, alții put a alcool de la o poștă.

  3. Laudabila actiunea! Multi nu constientizeaza importanta periajului dentar efdctuat corect. Poate vor jntra in joc si alti specialisti si vor vb copiilor despre alimentatie despre igiena corpului . Bravo!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.