Un meteorit ar fi cãzut la granita judetului Vaslui cu Iasi

IMPACT…Un profesor de Fizicã de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi anuntã descoperirea unor fragmente posibil provenite de la un meteorit, care ar fi cãzut sâmbãtã, la prânz, în sudul judetului Iasi, aproape de granita cu judetul Vaslui. Oamenii din mai multe localitãti, inclusiv Todiresti si Negresti, spun cã au auzit un zgomot foarte puternic, asemãnãtor unei explozii mari. Corpul de meteorit este acum studiat de specialisti.

Profesorul de Fizicã, Silviu Gurlui, de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a scris despre eveniment pe Facebook si a publicat imagini cu bucata de meteorit. “Se pare cã avem un nou fragment (de meteorit) cãzut în Iasi! Vedeti imaginea alãturatã (foto meteorit)! Cu un an în urmã deasupra Iasului un meteorit se dezintegra la mare înãltime si a produs un zgomot puternic pe o razã de cel putin 80 Km. Astãzi (n.r. sâmbãtã), se pare cã s-a întimplat din nou! La ora 13:15 la sud de Iasi, s-a resimtit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. În perimetrul satului Ipatele, com Ipatele. Casele/clãdirile nu ar fi vibrat atât de tare, dar pe acoperisul unei case au fost recuperate bucãti de rocã “negricioase, una prezintã irizatii argintii, friabile” – dupã cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat. Urmeazã sã le preiau si sã le investighez. Dupã primele informatii, ar rezulta cã a fost din nou un meteorit, directia de cãdere ar fi fost Scânteia-Ipatele-Tibãnesti-Tansa/Voinesti”, a scris pe Facebook Silviu Gurlui, profesor de Fizicã la Universitatea Al I Cuza din Iasi.
Mai multe persoane au comentat la postarea lui, spunând cã au auzit un zgomot foarte puternic si toti au indicat aceeasi orã, 13.15. Cei care au comentat au mentionat locuri diferite din judet unde se aflau când s-a auzit explozia. Pânã acum, cadrul didactic a primit confirmãri ale bangului sonic produs de explozie de la oameni din localitãtile iesene Scânteia, Ipatele, Drãguseni, Tibãnesti, Oteleni, precum si din orasul Negresti si comuna Todiresti din judetul Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ