25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Un microbuz pentru liceenii nostri!

AMBITIOSI Comuna Vetrisoaia are nevoie de un nou microbuz scolar, pentru a-si transporta zilnic la ore… liceeni! Mândri cã au din acest an un Grup Scolar la ei în comunã, edilii din Vetrisoaia cautã solutii pentru a rezolva problema transportului elevilor domiciliati în comuna vecinã, Berezeni.

CERERE “Avem numai un singur microbuz scolar si nu facem fatã sã aducem la scoalã toti elevii, mai ales cã acum avem si copii din Berezeni care vin la liceul din comunã”, se plânge primarul Vasile Puiu. Grupul Scolar Agricol de la Vetrisoaia a fost înfiintat din anul scolar 2010 – 2011 si dacã se pare cã aspectele ce tin de spatiu sau dotare nu ridicã probleme, transportul copiilor cãtre unitatea de învãtãmânt se face, deocamdatã, pe banii copiilor. “Un liceu care se respectã, chiar dacã este unul cu pofil agricol, trebuie sã se îngrijeascã de copiii lui. Eu asa mi-am propus. Avem acum o singurã clasã, dar la anul vor fi douã. Acum sunt 20 de copii, iar la anul 40, pentru ca an de an cifra sã creascã. Acesti copii pe care îi avem acum sunt marea majoritate din Berezeni si Rânceni. Ei fac cam 7 kilometri pânã la liceu. Deocamdatã, ei vin cu ce pot, cu ocazii, cu cursa, cu se se poate… Dar eu mi-as dori foarte mult ca sã primesc un microbuz pentru ei. Voi face demersuri si la ISJ si la Minister”, a mai spus primarul Puiu.

“La un liceu de la tarã, cine rãmâne? Cine are o situatie materialã modestã, da?”

“Am sã vã spun un lucru: este necesar ca noi sã le asigurãm transportul, pentru cã la un liceu de la tarã, cine rãmâne? Cine are o situatie materialã modestã, da? Si atunci de unde sã aibã ei bani sã dea zi de zi pe cursã? Nu au, cã sunt si asa sãraci si vai de ei”, explicã alesul Vetrisoaiei, care are însã, planuri mari cu liceul de la el din comunã. “Eu si toti cei care avem rãspundere în comunã, vrem ca acest Grup Scolar sã fie unul cu care sã ne mândrim. Sã aibã profesori buni, sã aibã copii cu rezultate bune, sã beneficieze de cele mai bune conditii. Si veti vedea cã ne vom tine de cuvânt”, s-a entuziasmat alesul de la Vetrisoaia.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here