spot_img
25.1 C
Vaslui
19-iul.-2024
spot_img

Un minor de 15 ani face prăpăd: fură din casele bătrânilor singuri, dar a sustras și cutia milei din biserică!

- Advertisement -
Bunica Tinca Șerban

HOȚ… A fost depistat principalul suspect care i-a furat banii din casă, bătrânei din satul Podu Oprii, în timp ce femeia în vârstă de 86 de ani dormea. Polițiștilor nu le-a fost greu să îi dea de urmă, întrucât este vorba despre un minor de 15 ani din satul învecinat, Brădicești, care, de mai mult timp face prăpăd prin zonă și nimeni nu pare să aibă soluție pentru potolirea lui. A pătruns în mai multe case ale unor oameni singuri și în vârstă, de unde a furat bani, iar, în primăvară, povestesc sătenii din Podu Oprii, a spart chiar și biserica din localitate. A furat banii din cutia milei și, după ce a tras un pui de somn chiar în lăcaș, ar fi mers la barul din sat, de unde și-a cumpărat cu banii furați, dulciuri și țigări. Tinca Șeban, femeia de 86 de ani, prădată acum de același minor, spune că polițiștii i-au pus în vedere că nu au ce îi face hoțului, pentru că nu are vârsta necesară ca să răspundă. „Am dat declarații la Poliție. Polițiștii mi-au spus că l-au prins, dar nu a recunoscut nimic. Prin alte locuri de unde a furat, a mai dat banii înapoi, dar eu nu cred că mai văd banii”, plânge bunica Tinca.  

Un minor în vârstă de 15 ani din satul Brădicești, județul Iași, își face de cap în satele învecinate din comuna Bunești-Averești, județul Vaslui. Adolescentul, crescut de o mamă singură, este scăpat de tot din mână de apropiați, astfel că, în ultimele luni, a prădat mai multe gospodării în care locuiesc vârstnici. Localnicii nu au nicio îndoială că același minor a făcut toate isprăvile, mai ales că în câteva cazuri a fost și surprins de câte o cameră de supraveghere. „Acolo unde a fost surprins, a fost nevoit să recunoască și am auzit că a fost pus să dea banii înapoi, dar în rest, lumea a rămas păgubită. Polițiștii știu că este el, dar spun că nu au ce să îi facă, pentru că e minor. Are vreo 14 – 15 ani, dar trebuie să fie o lege și pentru așa element, nu?”, spun sătenii.

Bătrâna prădată: „Un polițist mi-a spus: bunică, nu avem ce îi face, că nu are vârsta ca să îl ducem la pușcărie, dar ar merita dus la o școală de corecție”

Bunica Tinca Șerban povestește că duminică, pe 16 iunie, individul i-a pătruns în casă în miezul zilei. „ Eu dormeam în cealaltă cameră și nimic nu am auzit. Când m-am trezit, m-am dus dincolo și toate lucrurile erau vraiște, totul era răscolit. Am plecat repede la niște vecini, i-am chemat la mine să le arăt. Văzusem că îmi lipseau cei 3.000 de lei. Vecinul a sunat la 112 și au venit polițiștii. Polițistul nostru este în concendiu, din câte am aflat. Am înțeles că l-au depistat. Nici nu era greu, că toată lumea știe că băiatul acesta din Brădicești, sat alăturat, e foc și pară de hoț. Poliția l-a audiat, dar a spus că nu a furat nimic. Așa zice mereu, dar unde sunt camere de supraveghere și îl arată cum intră în ogrăzile oamenilor, recunoaște. Unde nu sunt dovezi, nu recunoaște. Un polițist mi-a spus: bunică, nu avem ce îi face, că nu are vârsta ca să îl ducem la pușcărie. Școlile de corecție am înțeles că s-au desființat, dar trebuie făcut ceva”, spune, cu convingere, bătrâna.

Sătenii susțin că, în primăvară, adolescentul a spart biserica satului și a furat banii din cutia milei, cu care și-a luat dulciuri și țigări

Sătenii din Podu Oprii spun că acest minor își pândește victimele, de regulă, bătrâni singuri, din case situate la marginea localității. „Îl vedem mereu, umblă cu o bicicletă și un rucsac. Ba trece încolo, ba încolo, și își face terenul, supraveghează. Poliția ar trebui să îl scuture mai bine, pentru că mama lui l-a scăpat din mână de tot”, spun sătenii. Aceștia susțin că în primăvară, același adolesacent a prădat chiar și biserica din localitate, de unde a furat banii din cutia milei. „În primăvară, acest derbedeu a prădat biserica. A intrat pe unde a găsit și a luat tot ce a găsit la cutia milei, tot mărunțișul. Oamenii spun că a și dormit în biserică, iar dimineață s-a dus la magazin aici, la noi. Și-a luat dulciuri, țigări și ce a mai vrut. Când părintele sau Poliția s-a dus să verifice, vânzătorul de acolo a spus că da, dimineață a venit acest băiat și i s-a părut ciudat că avea mulți bani mărunți, pe care tot îi număra. Așa și-au dat seama că el este hoțul. A fost nevoit să recunoască, pentru că era martor vânzătorul. Dar dacă la mine nu e niciun martor, eu cred că am să rămân fără nimic din cei 3000 de lei furați”, povestește Tinca Șerban. Femeia în vârstă de 86 de ani locuiește singură, fiica sa fiind căsătorită la Constanța. „Bărbatul meu a murit de 22 de ani și niciodată de atunci, chiar dacă am stat singură, nu am avut nicio problemă, nu m-a supărat nimeni. Să ajung acum să stau cu frică în casă din cauza unui plod fără căpătâi? Legea ar trebui să vadă ce e de făcut cu acest copil”, spune bunica Tinca.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.