3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Un minor de 16 ani a furat de-a speriat Vasluiul și a ajuns în arest!

FURTURI… Minorul de 16 ani a furat tot ce i-a căzut în mână, prejudiciul cauzat este estimat la 16.000 lei și a fost recuperat în proporție de 30%.

INCREDIBIL!… Un tânăr în vârstă de 16 de ani, din municipiul Bârlad, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt și furt calificat în municipiul Vaslui, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Cosmin Marian Cojocariu a spart în doar 6 zile două restaurante, o autorulotă și un apartament, de unde a furat bani, bunuri de valoare și două telefoane. De asemenea, acesta a sustras și trei biciclete din scări de bloc. Prejudiciul produs este estimat la peste 16 000 de lei, din care a fost recuperat doar 30%.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au stabilit că, în perioada de 3 – 9 octombrie 2021, Cosmin Marian Cojocariu, care locuiește fără forme legale pe raza municipiului Vaslui, ar fi pătruns, pe timpul nopții, prin efracție, în interiorul a două restaurante și a unei autorulote, din municipiul Vaslui, de unde ar fi sustras bani și bunuri de valoare. Totodată, acesta ar fi pătruns, printr-o ușă lăsată neasigurată, într-un apartament situat la parterul unui bloc de pe strada Smârdan de unde ar fi sustras două telefoane mobile și 2.000 lei. Activitățile operative derulate în cauză de către polițiști au pus în evidență și săvârșirea a trei infracțiuni de furt, care ar fi fost săvârșite de către tânăr, în perioada 3-6 octombrie 2021, când acesta ar fi sustras 3 biciclete (neasigurate și nesupravegheate) din scări de bloc. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor este estimat la 16.000 lei și a fost recuperat în proporție de 30%. În cursul zilei de „Sâmbătă, 9 octombrie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni au luat față de tânărul în vârstă de 16 de ani măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea luării unei măsuri preventive.”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Vaslui a dispus arestarea preventivă a minorului Cosmin Marian Cojocariu pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și furt calificat în formă continuată (6 acte materiale), pe o durată de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here