spot_img
15.9 C
Vaslui
30-mai-2023

Un moldovean a vrut să intre în România cu o armă neletală ascunsă! Nu a putut, de răul polițiștilor!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

DUBIOS… O armă neletală și muniția aferentă, fără documente justificative, reținute la intrarea în țară, la comună Vama Albița! Bărbatul, destul de matur, de 50 de ani, a declarat polițiștilor că a achiziționat arma și muniția fără să i se fi cerut vreo autorizație, motiv pentru care a fost convins că nu are nevoie de alte documente pentru deținere și transport. Adică, pe românește, credea că poate merge cu pistolul și muniția aferentă, ca prin Republica Moldova: oriunde și oricând, fără a da socoteală!

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova care intenționa să introducă în țară o armă din categoria armelor neletale și muniția aferentă acesteia, fără să dețină niciun document prevăzut de lege necesar transportului în cauză. În ziua de 20 aprilie a.c., în jurul orei 15.45, la Vama Albița, punct comun de verificare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, un bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, în vârstă de 50 de ani, conducând un autoturism marca Lexus, înmatriculat în România. Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a constatat că cetățeanul transportă o armă din categoria armelor neletale, precum și muniția aferentă: mai multe cutii cu bile însumând 326 bucăți, de diverse calibre, precum și 13 tuburi de CO2, de diferite mărci, pentru care nu deținea autorizația sau licența necesară deținerii și transportului.

„Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat arma și muniția fără să i se fi cerut vreo autorizație, motiv pentru care a fost convins că nu are nevoie de alte documente pentru deținere și transport. Conform prevederilor legale, arma și muniția aferentă acesteia au fost ridicate în vederea continuării și definitivării cercetărilor. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată”, a menționat purtător ul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, comisar de poliție Irina Mirica.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.