Un mosneag a vrut sa violeze o fetita de 8 ani

PRINS Un bãtrân în vârstã de 75 de ani din comuna Bogdãnesti a fost arestat ieri de politistii bârlãdeni dupã ce a încercat sã violeze o copila de 8 ani. A ademenit-o în casã cu bani si dulciuri si numai norocul a fãcut ca o vecinã sã-i vadã si sã o anunte la timp pe mama minorei.

MONSTRU. Duminicã dupã-amiazã, fetita în vârstã de 8 ani se juca în drum împreunã cu niste prietene. Vrânceanu Dumitrache, un bãtrân a cãrui sotie a murit în urmã cu o lunã, fusese în vizitã la niste nepoate. S-a oprit din drum si i-a propus copilei sã-l însoteascã acasã la el, ca sã-i dea niste bomboane, ceva de mâncare si niste bãnuti. Stia cã micuta provine dintr-o familie necãjitã si s-a gândit cã asa merge la sigur. O vecinã a vãzut copila intrând în curte cu bãrbatul si a anuntat-o imediat pe mama minorei. În ultimul moment a ajuns femeia la poarta bãtrânului. A bãtut în poartã cu picioarele, a strigat, iar agresorul s-a speriat. A pus fata sã se îmbrace si i-a dat drumul prin spatele casei. “Nebunul ãsta a luat fata din drum, de la un pod. Se juca si ea cu niste fetite. A zis cã îi dã 100 de mii de lei, îi dã bomboane, numai sã meargã la el acasã. Fata s-a dus, minte de copil. Noroc cã a aflat mamã-sa la timp si s-a dus într-un suflet la poarta lui. Era lacãtul pe poartã. A strigat la el si probabil cã s-a speriat si a dat drumul fetei prin spate. El îsi dãduse pantalonii jos, a dezbrãcat-o si pe ea, a pus mâna pe ea, fata tipa ca din gurã de sarpe. Zicem bodaproste cã nu a omorât-o sau altceva. Sã îsi facã pedeapsa. Bãtrân si prost”, a spus bunica fetei.

Salvatã în ultimul moment

Femeia a reusit sã-si salveze copilul din mâinile agresorului în ultima clipã si imediat ce si-a vãzut fata în sigurantã a sunat la 112. “Nu stim ce a fost în mintea lui. Om bãtrân. Sâmbãtã acu’ trebuia sã îi facã de 40 de zile nevestei. Fata s-a dus sã îi dea dulciuri, bani. E copil. Dacã nu se sesiza o vecinã cine stie ce nenorocire se întâmpla. El a mai fãcut de astea, dar nu cu copii mici. Nu pare asa periculos, e bãtrân, are 75 de ani, e vai de capul lui, amãrât. Minte bolnavã. Si-a fãcut de râs copiii”, spune Cãliuta Bleoju. Pânã si rudele bãtrânului sunt în stare de soc si le e rusine sã mai iasã în sat. “Nimeni nu se astepta la asa ceva. A avut noroc de mamã-sa, cã a depistat repede si l-a oprit la timp. Acum, numai legea îsi va spune cuvântul. Bine ar fi fost ca asa ceva sã nu se întâmple”, a declarat Gheorghe Vrânceanu. Suspectul a fost arestat preventiv. “Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui a emis mandat de arestare preventivã pe numele bãtrânului pentru tentativã la infractiunea de viol. Bãrbatul si-a ademenit victima cu bani si dulciuri, însã actul nu s-a consumat pentru cã a intervenit mama fetitei”, a spus insp. Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Pentru fapta sa, bãtrânul riscã între 5 si 12 ani de puscãrie.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ