spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Un negreștean a fost evacuat din locuința ANL, primarul s-a ales cu plângere la Poliție!

spot_imgspot_img
- Advertisement -
ÎN AFARA LEGII… Primarul orașului Negrești s-a ales cu plângere penală la Poliție pentru că a cerut evacuarea unui bărbat dintr-un bloc ANL, întrucât omul lipsește mai mult de trei luni din locuință.

EVACUARE CU SCANDAL… Un negreștean a primit înștiințare că va fi evacuat din locuința ANL pentru că lipsește mai mult de trei luni de acasă. Bărbatul este căsătorit cu o femeie de peste Prut, astfel că își petrece o bună perioadă de timp și în Republica Moldova. “Stau și acolo, și aici. Că eu stau la soție, sunt măritat”, le-a spus consilierilor locali Constantin Ungureanu, prezent la ultima ședință de Consiliu Local Negrești pentru a-și striga nemulțumirile: “dacă dumneavoastră, domnule președinte (n.r. – președinte de ședință), sunteți căsătorit, nu contează a câta oară, acolo este casa doamnei, că e în Cehoslovacia, că e în Palestina… La mine asta e… Eu sunt român. Atât timp cât dumneavoastră îmi luați mie dreptul de domiciliu, îmi luați tot, s-a terminat, eu nu mai sunt cetățean român. De ce atâta discriminare, de ce atâta ură?”, le-a mai spus bărbatul consilierilor licali. Înainte de a primi înștiințarea de evacuare, acesta a dat în judecată Consiliul Local pentru că i-a prelungit contractul de închiriere pe o perioadă de doar un an, nu patru ani, cum ar fi vrut el. Instanța i-a respins cererea și nici bine nu s-a încheiat procesul, că negreșteanul a mai deschis unul, de data aceasta pentru anularea evacuării. În acest proces, judecătorul a decis că deși evacuarea este întemeiată, ea nu a fost cerută de cine trebuia. “Instanța a spus următorul lucru «nu negăm dreptul proprietarului de a solicita evacuarea, doar că cererea a fost făcută de primar, nu de unitatea adimistrativ-teritorială (n.r. – UAT)». Deci, dacă facem acum cerere din partea UAT-ului, este posibil ca instanța să vă evacueze”, i-a explicat bărbatului primarul orașului Negrești. Cazul a ajuns și în fața poliștilor pentru că bărbatul i-a făcut plângere penală primarului.

Ultima ședință de Consiliu Local Negrești s-a încheiat cu discuții încinse. Un bărbat cu locuință ANL a venit să ceară explicații consilierilor locali și primarului pentru că i s-a cerut evacuarea din locuința în care stă din anul 1990: “în primul rând, vreau să vă întreb dacă știți sau ați hotărât evacuarea mea din locuință pe motiv că stau /nu stau trei luni de zile în locuința care este de stat, nu ANL, și o am din 1990, sunt chiriaș din 1990, pe motiv că eu stau la soție, în Basarabia. E o chestie foarte importanță, o încălcare a legii. Dumneavoastră cunoașteți situația că după ce Primăria, primarul orașului Negrești, m-a dat în judecată pentru evacuare, a pierdut procesul cu mine din cauză că nu era competent decât proprietarul, adică dumneavoastră, Consiliul local și UAT – ul, era drept ca să mă dea pentru evacuare?”, a întrebat bărbatul. Acesta a continuat să își exprime punctul de vedere în același registru: “dumneavoastră știți că prin trafic de influență sau ce a făcut domnul jurist Radu, pot să-mi permit orice, vă rog să scrieți orice cuvânt, că nu mă deranjează, în procesul verbal, v-a invocat dumneavoastră clauza contractuală abuzivă de 3 luni, dacă nu stau acolo, care, acea clauză este valabilă pentru locuințele ANL, care sunt de acord, e a dumneavoastră, a Consiliului local, a Guvernului, a Prefecturii, faceți ce vreți cu ea… Dar eu sunt din 1990 în locuința dată de stat, locuință de stat. Dumneavoastră știți că sunteți la tapet, efectiv, pur și simplu, infractori cu acte, pe care pot să-i spun: domnul primar, domnul Radu și doamna Gologan, care prin falsuri în acte, abuz de falsuri și chestii din astea menționează”, a mai spus negreșteanul Constantin Ungureanu.

“Legea spune că dacă lipsiți mai mult de trei luni din locuință, locuința fiind proprietatea Primăriei, dumneavoastră puteți fi evacuat pe motiv că nu aveți nevoie de această locuință”

Atât aleșii locali, cât și primarul orașului Negrești i-au atras atenția că nu e în regulă să arunce cu acuzații. “Eu nu accept să fiu numit infractor. Nu-mi spui dumneata că sunt infractor”, i-a spus primarul Cristi Rusu. Acesta i-a explicat că îi induce în eroare pe consilieri atunci când spune că a câștigat procesele și a prezentat întreaga situație: “Nu-mi amintesc bine anul, dar cred că în 2020 contractul dumneavoastră a expirat. Am prelungit acel contract pe un an de zile așa cum prevede legea și Regulamentul. Pentru ca v-am prelungit contractul pe un an de zile, dumneavoastră m-ați acționat în instanță pentru a vi-l prelungi pe patru ani de zile, deși contractul era prelungit pe un an de zile. Și Regulamentul și legea prevăd că se prelungește în fiecare an, pe câte un an. M-ați acționat în instanță, instanța v-a respins și v-a spus că eu am dreptate și că trebuie să vă prelungesc contractul anual, pe câte un an. Nici nu s-a încheiat bine prima instanță și m-ați dat pentru a doua oara în instanță, cerând același lucru: să vă prelungesc contractul pe patru ani. A doua oară ați pierdut. În intervenția aceasta… Eu nu v-am dat niciodată în instanță. Ascultați-mă, vă rog! Eu nu v-am dat niciodată în instanță. Dumneavoastră m-ați dat pe mine de două ori în instanță și ați pierdut de două ori. În această intervenție, când m-ați dat a doua oară în instanță, am verificat dacă dumneavoastră respectați legea, respectiv, legea spune că dacă lipsiți mai mult de trei luni din locuință, locuința fiind proprietatea Primăriei, dumneavoastră puteți fi evacuat pe motiv că nu aveți nevoie de această locuință, și noi o putem da altor cetățeni care depun cereri pentru locuință. Având niște informații că dumneavoastră nu mai stați în țară, am făcut o adresă către autoritățile din Republica Moldova, care ne-au comunicat prin listă oficială că dumneavoastră locuiți cu domiciliul, reședință mutată acolo, în Republica Moldova. Prin urmare, în acest moment, noi am cerut evacuarea dumneavoastră, iar instanța a spus următorul lucru, citez din minte: «nu negăm dreptul proprietarului de a solicita evacuarea, doar că cererea a fost făcută de primar, nu de UAT». Deci, dacă făceam cerere… dacă facem acum cerere din partea UAT-ului, este posibil ca instanța să vă evacueze. Deci, instanța nu spune că am pierdut eu, ci că nu am făcut cererea cum trebuie. Pentru că nu vă dădusem eu în instanță, ci dumneavoastră pe mine, și eu am intervenit și am sesizat lucrul ăsta”, a spus primarul Cristi Rusu.

Primarul orașului Negrești: “Dacă îmi dovediți că stați aici, eu vă prelungesc contractul. E simplu”

De asemenea, edilul a dat asigurări că, dacă bărbatul face dovada că locuiește în Negrești, nu va fi evacuat: “Noi v-am scris o adresă prin care v-am solicitat să ne dovediți că locuiți în România, că stați în România. Și mai există încă o chestiune: începând cu anul 2019, dumneavoastră ați depus declarație la Primăria orașului Negrești că nu stă nimeni în acea locuință și că nu plătiți gunoi. În 2019, dumneavoastră ați declarat că nu plătiți gunoi pentru că nu stă nimeni în acea locuință. Ori stați, ori nu stați? Pe de altă parte, aveți rezidență în Republica Moldova, stați acolo, lipsiți mai mult de 3 luni și ne-ați declarat că nu plătiți gunoi că nu stați aici. Dacă legea zice că lipsiți mai mult de 3 luni, eu vă evacuez. Dacă îmi dovediți că stați aici, eu vă prelungesc contractul. E simplu. Un lucru vreau să mai adaug și apoi vă las pe dumneavoastră. Între timp, mi-ați făcut o plângere penală la poliție, la procuratură, există și un dosar în cauză. Sa vedem ce o să spună! Lăsați că o să fac eu verificările! Atât timp cât eu am fost de bună credință și v-am prelungit contractul pe un an și dumneavoastră m-ați acționat de două ori în instanță pe motiv că vreți pe patru ani, că așa vreți dumneavoastră… Instanța v-a respins ambele acțiuni pe aceasta speță, acum nu puteți nici dumneavoastră… Deci, dumneavoastră practic, nu ați fost de acord să respectăm legea și să prelungim în fiecare an, an de an. Dumneavoastră m-ați dat în instanță, nu eu… V-am dat eu afară? Nu v-am dat! Dumneavoastră m-ați acționat de două ori că nu vreți contract pe un an, vreți pe patru ani. Uitați că legea prevede un an! Eu am respectat legea. Dumneavoastră nu ați respectat-o. Și, aici, o să vedem ce spune instanța”, a spus primarul orașului Negrești.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Începe sa-mi cam placa de primarul Rusu.
    E logic în argumentare, nu pare a fi pătimaș și se pare ca a realizat ceva pentru oraș.
    Mai reflectam!

  2. Cum poți sa primești locuință ANL când ai patru case și pensie de milițian și mai lucrezi și la stat fam . Chelaru VASILE și Lăcrămioara Geanina?
    Întrebare pentru dom expert în avocatura primarul Bouroș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.