Un nou cod galben de vreme rea intră în vigoare sâmbătă. Țara va fi împărțită între ninsori abundente și ploi torențiale

Meteorologii au emis o nouă atenționare Cod galben de ploi puternice în zece județe, valabilă de sâmbătă până duminică. La munte va ninge, iar rafalele de vânt vor ajunge la 80 de kilometri pe oră.

Atenționarea Cod galben intră în vigoare sâmbătă la ora 8.00 și expiră duminică la ora 10.00.

Alerta anunță ploi în județele Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Covasna, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 de metri, care vor fi importante cantitativ.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Temporar va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp. … https://www.digi24.ro/meteo/un-nou-cod-galben-de-vreme-rea-intra-in-vigoare-sambata-tara-va-fi-impartita-intre-ninsori-abundente-si-ploi-torentiale-1416201
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ