spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
04-mart.-2024

Un nou organism: Consiliul Consultativ. VEZI cu ce se va ocupa

- Advertisement -

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a anunțat, astăzi, la Guvern, crearea unui Consiliu Consultativ pentru Mediul de Afaceri, format din reprezentanți ai companiilor private.

Șeful Guvernului şi-a exprimat speranţa că va obţine de la Consiliul Consultativ soluţii pentru combaterea evaziunii fiscale şi pentru absorbţia fondurilor europene.

„Consiliul va furniza sugestii pentru asigurarea cadrului corespunzător din partea politicilor guvernamentale atât în ceea ce priveşte conlucrarea între companiile cu capital autohton şi cele cu capital străin din România, în scopul creării unui mediu de coabitare şi cooperare în folosul economiei româneşti, dar şi pentru a asigura cadrul corespunzător pentru a duce la bun sfârşit obiectivele economice ale acestui Guvern. Nu fără subliniere spun că este un consiliu către care mă îndrept în speranţa că obţin soluţii şi în ceea ce priveşte combaterea evaziunii fiscale şi în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene”, a spus Ungureanu, la prima reuniune a Consiliului Consultativ, la Guvern.

Sistem de avertizare timpurie

Potrivit premierului, Consiliul consultativ se va constitui în prim for de sesizare a impactului deciziilor economice ale Guvernului, astfel încât, ca un sistem de avertizare timpurie, să identifice acţiunile care ar putea să afecteze mediul economic, predictibilitatea fiscală sau de reglementare, prevenind înregistrarea de pierderi în economia ţării.

„Prin acest consiliu vizăm conectarea politicilor economice guvernamentale la cea mai complexă şi perfecţionată tehnologie de know-how economic, expertiză şi experienţă în acest atât de important domeniu, furnizată de operatorii economici – cei care creează valoare adăugată în economia României”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Vrem o imagine mai bună în fața investitorilor străini

De asemenea, prin acest consiliu se urmăreşte atragerea respectului mediului de afaceri internaţional. „Vizăm atragerea respectului mediului de afaceri internaţional, cu toate avantajele care decurg din aceasta, într-o economie naţională repusă pe coordonatele de profesionalism şi performanţă în ceea ce priveşte funcţionarea ei în cadrul şi sub influenţa deciziei guvernamentale, ca urmare a creării şi existenţei acestui consiliu”, a mai afirmat Ungureanu.

La reuniune, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Carpatcement, Mihai Rohan, a afirmat, glumind, că acest Consiliu consultativ pentru mediul de afaceri este un „guvern din umbră”. „Guvernul din umbră”, a repetat râzând şi premierul Ungureanu.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.