8.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

Un nou serviciu destinat bârlădenilor, oferit de Asociația Myosotis România! (FOTO)

- Advertisement -
SĂNĂTATE PE GRATIS… La Centrul de Sănătate Myosotis Bârlad, tensiunea arterială poate fi măsurată și monitorizată gratuit de personal medical calificat.

INIȚIATIVĂ EXCELENTĂ… La Centrul de Sănătate Myosotis, din 1 noiembrie a.c., tensiunea arterială poate fi măsurată și monitorizată gratuit de personal medical calificat. De ce? Pentru că hipertensiunea arterială este un indicator precoce a unor boli grave, care afectează o mare parte a populației. Hipertensiunea arterială deteriorează arterele, ducând la insuficiență cardiacă, atacuri de cord, anevrisme, insuficiență renală, aritmii și chiar moarte subită cardiacă. De asemenea, hipertensiunea arterială netratată poate reduce alimentarea cu sânge a creierului, determinând, în timp, blocaje temporare ale fluxului sanguin către creier care duc la moartea celulelor creierului cu efecte dintre cele mai diverse – de la scăderea capacității de a învăța, a vorbi, a memora, până la atacuri ischemice tranzitorii.

Înființat în anul 2000 la inițiativa președintelui Asociației Myosotis România, Carol R. Daniel, Centrul de Sănătate Myosotis își asumă misiunea de a ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor aflate în dificultate și de a sprijini sistemul medical local în promovarea sănătății. Prin serviciul de măsurare și monitorizare a tensiunii arteriale, Centrul de Sănătate Myosotis se implică într-un demers specific medicinii preventive, cu potențial de creștere a calității vieții beneficiarilor săi. „Este esențial să desfășurăm acest proiect în parteneriat cu medicii de familie din Bârlad. Aceștia sunt actori principali în măsurile care se impun a fi luate pentru stabilirea unui demers medical care să minimizeze riscurile la care sunt expuse persoanele cu hipertensiune arterială. În acest sens am contactat medicii de familie pentru a le face cunoscut noul nostru serviciu cu mențiunea că oricare dintre pacienții dumnealor se pot adresa direct Centrului de Sănătate Myosotis pentru a beneficia gratuit de măsurarea și monitorizarea tensiunii arteriale. Datele pe care asistentul nostru medical le va colecta vor fi apoi trimise medicului de familie care va pune pacientul pe un traseu medical adecvat tabloului clinic”, a spus Mihai Popa, directorul Asociației Myosotis România.

Program de lucru și alte servicii pentru sănătate oferite de Centrul de sănătate Miosotys

Programul de lucru al acestui serviciu este săptămânal, în zilele de luni, marți, joi și vineri, în intervalul orar 08.00 – 14.00. În parteneriat cu Primăria Bârlad si Consiliul Local Bârlad, la Centrul de Sănătate Myosotis se derulează și activitatea Cabinetul de Planificare familială care oferă servicii de consiliere și consultații, distribuire gratuită de contraceptive, monitorizarea sarcinii, monitorizarea stării de sănătate a gravidei, monitorizarea periodică a pacienților care beneficiază de contracepție, consilierea cuplurilor cu privire la riscurile pe care le prezintă bolile cu transmitere sexuală, consilierea cuplurilor care își doresc să devină părinți, organizarea de cursuri educative pentru promovarea sănătății. De asemenea, Asociația Myosotis România furnizează comunității bârlădene servicii destinate persoanelor cu dizabilități în Centrul de Zi pentru copii cu dizabilități „Casa Esme” și Centrul rezidențial de tip Locuință Maxim Protejată pentru adulți cu dizabilități „Casa Trandafirilor”.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.