25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Un oraș mayaș străvechi cu palate, piramide și piețe a fost descoperit pe un șantier de construcții în Mexic

Arheologi din Mexic au descoperit ruinele îngropate ale unui oraș mayaș străvechi cu palate, piramide și piețe pe șantierul de construcții al unui viitor parc industrial ce trebuia să fie construit în apropiere de Merida, în Yucatan, Mexic, relatează Reuters.

Ansamblul, denumit Xiol, prezintă trăsături ale stilului arhitectural mayaş Puuc, au precizat arheologii, un fapt obişnuit în Peninsula Yucatan din sud, dar rar întâlnit în apropiere de Merida.

„Credem că peste 4.000 de persoane au trăit aici”, a spus Carlos Peraza, unul dintre arheologii care a condus operaţiunile de excavare a oraşului, locuit în perioada 600-900 e.n., aproximativ.

„Erau oameni din diferite clase sociale… preoţi, scribi, care trăiau în aceste palate măreţe, iar apoi erau oamenii obişnuiţi, care trăiau în construcţii mici”, a spus Peraza.

Cercetătorii au localizat, de asemenea, în apropiere, morminte ale unor adulţi şi copii, îngropaţi alături de unelte din obsidian şi flint, jertfe şi alte obiecte…https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/un-oras-mayas-stravechi-cu-palate-piramide-si-piete-a-fost-descoperit-pe-un-santier-de-constructii-in-mexic-1954891

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here