spot_imgspot_img
8.1 C
Vaslui
23-feb.-2024

Un politist de la permise a intrat cu masina-n bloc!

- Advertisement -

POC Asearã, un spectaculos accident de circulatie s-a petrecut în intersectia semaforizatã din zona fostului cinematograf Independenta. Douã autoturisme s-au ciocnit, iar din cauza impactului unul dintre acestea a fost proiectat într-un bloc din apropiere. Martorii sustin cã autoturismul care a intrat în clãdire, circula cu vitezã foarte mare, fortând culoarea galbenã a semaforului. Culmea soferul grãbit este chiar unul din cei care dau permise de circulatie vasluienilor, lucrând la serviciul din cadrul Prefecturii. Din fericire, nimeni nu a fost rãnit, dar tinând cont cã una din masini a traversat un trotuar chiar pe lângã un grup de copii, totul se putea termina cu o mare tragedie.

Peste o sutã de trecãtori s-au adunat, asearã în intersectia de la Indepenta si au rãmas cu gura cãscatã când au vãzut o masinã proiectatã într-un bloc din apropiere si alta botitã în centrul intersectiei. Cei care au asistat pe viu la întreaga scenã au afirmat cã totul s-a petrecut foarte repede si cã ambii soferii au fortat culoarea galbenã a semaforului. Un autovehicul, marca VW Passat, cu numãrul de înmatriculare VS-10-MAD, care venea dinspre zona Buium a intentionat sã vireze la stânga spre strada Husului (care duce spre liceul Emil Racovitã) si a acrosat o altã masinã ce venea cu vitezã foarte mare dinspre centru. În urma impactului, autoturismul acrosat, un Audi, cu numãrul de înmatriculare VS-11-JIL a fost deviat de pe traiectorie si din pricina vitezei acesta nu a putut fi oprit de sofer.

Puteau muri oameni nevinovati

Conducãtorul masinii care s-a oprit în bloc, un politist angajat al Serviciului de Permise din cadrul Prefecturii Vaslui, si care pãrea destul de afectat de accident, a fost luat imediat în colimator de martori care i-au reprosat faptul cã circula cu vitezã foarte mare, si chiar dacã vina pentru accident nu i-a apartinut, întreaga scenã putea sã se transforme într-o tragedie. Martorii oculari povestesc cã masina a trecut la micã distantã pe lângã un grup de pietoni, doar norocul fãcând ca acestia sã scape cu viatã. ‘‘Am vãzut întreaga scenã. Ambii soferi au fortat sã prindã verde la semafor, cel ce venea dinspre Buium nu s-a asigurat, sau a apreciat cã are timp sã treacã. Cel care venea dinspre Centru, circula cu vitezã mare si din aceastã cauzã nu a putut evita impactul. Nici nu cred cã încercat sã frâneze, iar dupã ciocnire a fost aruncat în afara carosabilului, trecând foarte aproape de un grup de copii ce asteptau sã traverseze strada. Noroc cã trotuarul era liber, altfel iesea o tragedie. Bine totusi cã nu a murit nimeni’’, a declarat un martor, în timp ce un alt trecãtor s-a declarat indignat de acest episod : ‘‘Ti-e si fricã sã mai iesi pe stradã domnule ! Ãstia fugãresc masinile ca nebunii. În fiecare searã e jale pe strada mare. Nu mai avem sigurantã nici pe trotuar. Dacã intra în copiii ãia, credeti cã soferul ar fi pãtit ceva ?’’

Niciun vinovat, deocamdatã

Din primele cercetãri de la fata locului, a reiesit faptul cã niciunul dintre cei doi soferi nu a consumat bãuturi alcoolice. Politistii nu au putut preciza cu exactitate care dintre cei doi se face vinovat de accident, cercetãrile urmând a continua. ‘‘Încã nu putem spune cine este vinovat pentru acest accident. Stim împrejurãrile în care s-a petrecut, ambii veneau pe aceeasi culoare a semaforului. Urmeazã sã analizãm declaratiile lor si cele ale martorilor pentru a putea stabili exactul gradul de vinovãtie al fiecãruia.’’ – a declarat un reprezentant al Politiei Rutiere care a evitat sã dea numele celor implicati în accident.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

42 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.