spot_imgspot_img
spot_img
4.9 C
Vaslui
03-dec.-2023

Un polițist local din Bârlad a încercat să salveze un om al străzii înghețat în parc! A fost dus la spital, însă acesta a decedat! (FOTO)

- Advertisement -

SALVATOR ȘI OM FĂRĂ ADĂPOST… Cei care nu merg la adăpost măcar pe timpul nopții când este cel mai frig, au șansa maximă să moară, cum s-a petrecut în cazul din 19 octombrie! Cel fără adăpost a ajuns la spital în stare critică, salvat inițial de un polițist local bârlădean, dar la spital a decedat!. Reprezentanții Direcției Asistenței Sociale din Bârlad au precizat că persoanele fără adăpost au posibilitatea de a fi cazate în centrul amenajat pe strada Metalurgiei, la intrarea în curtea “Centrului de Afaceri”. În această locație sunt amplasate un număr de cinci containere, racordate la toate utilitățile și pregătite pentru a-i primi pe cei care au nevoie.

Un eveniment cu urmări nedorite s-a produs în dimineața zilei de 19 octombrie. La ora 07.25, pe 19 octombrie, aerul rece prevestea o zi mohorâtă. Polițistul local Cosmin Stafie se grăbea să ajungă la serviciu, știind că-l așteaptă o zi cu multe sarcini. În interiorul parcului de joacă pentru copii, amenajat lângă blocul unde locuiește, a observat un bărbat întins pe o bancă. S-a îngrijorat cu gândul că omul petrecuse noaptea acolo. S-a apropiat și a a verificat semnele vitale ale celui nemișcat. Participase la niște cursuri de prim – ajutor și a fost preocupat de a-și însuși noțiuni elementare de intervenție. Bărbatul nu era conștient, nu respira, nu avea puls. Polițistul local i-a degajat căile respiratorii și a solicitat sprijin de specialitate prin intermediul Serviciului Național Unic de Urgență 112. A alergat la mașină și a luat o pătură cu care a acoperit trupul inert. Nu a renunțat la dorința de a salva o viață. A aplicat masaj cardiac cu 30 compresii toracice, însoțite de două ventilații. La scurt timp a sosit și echipajul medical, care a continuat manevrele de resuscitare. Victima era în șoc hipotermic din cauza temperaturilor scăzute. A fost transportat la Spitalul de Urgență “Elena Beldiman”, dar bărbatul degerat a putut fi salvat. „A fost adus un pacient cu hipotermie, în data de 19 octombrie, la ora 8,17, din Bârlad. Bărbatul 65 de ani, a fost adus în stop respirator resuscitat, dar din păcate nu a putut fi resuscitat și a decedat”, a precizat Ciprian Cosmin Feraru, managerul spitalului bârlădean.

NU refuzați ajutorul oferit de autorități!

În acest context, sunt informați bârlădenii că persoanele fără adăpost au posibilitatea de a fi cazate în centrul amenajat de DAS Bârlad, pe strada Metalurgiei, la intrarea în curtea “Centrului de Afaceri”. În această locație sunt amplasate un număr de cinci containere, racordate la toate utilitățile și pregătite pentru a-i primi pe cei care au nevoie. Direcția de Asistență Socială din Bârlad și Poliția Locală Bârlad au luat măsuri în fiecare sezon rece pentru a depista și conduce la Adăpostul temporar pe acele persoane care nu dețin locuințe sau adăpost, după ce au fost examinate medical și cu condiția de a respecta prevederile regulamentului de organizare și funcționare a centrului.

Din nefericire au existat și oameni care au refuzat ajutorul oferit și au preferat să petreacă nopțile în diferite locuri dosnice ori în imobile insalubre. Aceștia nu înțeleg pericolele la care se expun,cum a fost cazul bărbatului fără adăpost, care a murit din cauza frigului, domind noaptea pe o bancă în parc!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.