spot_img
spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
28-mai-2024

Un poliţist şi un jandarm, în arest pentru trafic de droguri

- Advertisement -

Zece persoane, printre care un poliţist şi un jandarm, acuzate de consum şi trafic de droguri de mare risc, au fost reţinute, astăzi, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud.

Totodată, un subofiţer de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, cercetat în acelaşi caz, nu are voie să părăsească localitatea timp de 30 de zile, iar un elev al Şcolii de Subofiţeri Câmpina, implicat în traficul de droguri, este şi el cercetat penal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Claudia Rădoi, a declarat că cei zece fac parte dintr-un grup infracţional aflat în monitorizarea DIICOT, a SRI şi a Poliţiei încă din 11 mai, ei fiind acuzaţi de trafic de canabis, rezină de cabanis şi mefedronă, cunoscută sub numele popular de „sare de baie”, potrivit Mediafax.

Gruparea infracţională îşi procura drogurile din Spania şi Ungaria şi le comercializa în România la preţul de 50-60 de lei pe gramul de canabis şi rezină de canabis, respectiv 100 -180 de lei gramul de mefedronă.

52 de persoane audiate

Claudia Rădoi a declarat că cei zece au fost reţinuţi în urma a 33 de percheziţii care au avut loc duminică la domiciile mai multor persoane, ocazie cu care au fost aduse la secţia de Poliţie pentru audieri 52 dintre ele. În timpul percheziţiilor, au fost găsite, la domiciile lor, suma de 110.000 lei, aparate foto şi video, cântare electronice, instrumente de consumat droguri, dar şi 40 de grame de mefedronă.

În urma audierilor care au avut loc în cursul zilei de ieri, DIICOT a reţinut zece persoane, între care poliţistul de la Ordine Publică şi un jandarm de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

Cei zece vor fi prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud pentru emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru consum şi trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Văzut în cluburi şi baruri în timp ce se droga cu „Special Gold”

Claudia Rădoi a precizat că, în ceea ce-l priveşte pe poliţist, colegii lui au primit informaţii de la cetăţeni anonimi că ar fi fost văzut în cluburi şi baruri drogându-se cu „sare de baie”.

„Am primit multe sesizări anonime de la cetăţeni indignaţi de ce vedeau şi am început ancheta. Am colaborat cu DIICOT pentru ca acest caz să fie dus la bun sfârşit. Colegul nostru riscă excluderea din Poliţie”, a declarat Rădoi.

Sarea de baie, comercializată în „magazinele de vise” sub denumirea „Special Gold” este o substanţă extrem de periculoasă, care conţine mefedronă, un drog sintetic care creează dependenţă. Praful s-a comercializat liber până la începutul acestui an. Ulterior, consumul şi vânzarea acestei substanţe a fost interzisă.

Din septembrie 2009 şi până la începutul anului curent, cinci tineri cu vârste între 25 de 30 de ani au murit în Bucureşti după ce au consumat „Special Gold”.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.