Un poliţist vrâncean a fost condamnat pentru luare de mită, altul a fost achitat

Un poliţist vrâncean, fost şef al unui post de poliţie din zona de munte a judeţului, a fost condamnat într-un dosar în care a fost judecat pentru fapte de corupţie. Alături de el, magistraţii Tribunalului Vrancea au mai condamnat și alte persoane, iar în cazul unui alt poliţist, instanţa a dispus achitarea.

Poliţistul G.A a fost condamnat pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual. Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani. „Condamnă pe inculpatul A (…) G (…) , pentru comiterea infracţiunilor de: – luare de mită (…) la 2 ani şi 8 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor (…), instigare la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual (…) la 8 luni închisoare . (…) inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 10 luni şi 20 de zile de închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară interzicerii drepturilor (…) dispune suspendarea executării pedepsei principale sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 4 ani”, se arată în hotărârea instanţei de judecată. Instanţa i-a interzis poliţistului să mai practice profesia pe care o are.

Omul legii a mai fost obligat de instanţă, printre altele, să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 zile. Poliţistul a fost judecat şi pentru instigare la infracţiunea de fals intelectual, divulgare a informațiilor nepublice şi abuz în serviciu, dar instanţa a dispus achitarea lui pentru săvârşirea acestor infracţiuni.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi tatăl poliţistului, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de luare de mită. G.A a primit o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni de închisoare, instanţa dispunând suspendarea

executării pedepsei principale sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 3 ani. Și el trebuie să urmeze un program de reintegrare socială şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 zile.

Un alt inculpat din dosar este M.B, căruia magistraţii i-au aplicat o pedeapsă de 1 an, 6 luni şi 20 de zile de închisoare şi 1.600 lei amendă penală pentru infracţiunile de dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis de conduecre, conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. Si în cazul său, executarea pedepsei a fost suspendată pe durata termenului de supraveghere de 3 ani. El a mai fost judecat şi pentru părăsirea locului unui accident, infracţiune pentru care a fost achitat. … https://monitoruldevrancea.ro/2020/12/04/un-politist-vrancean-a-fost-condamnat-pentru-luare-de-mita-altul-a-fost-achitat/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ