Un primar de lângă Vaslui schimbă tactica: măști în loc de amenzi pentru populația orașului! Îi va urma exemplul edilul Vasile Pavăl?

Dan Lucian Viziteu – Vasile Pavăl

Primarul municipiului Bacău, Dan Lucian Viziteu, a anunțat că polițiștii locali nu îi vor mai amenda pe cetățenii din oraș care vor fi găsiți pe stradă fără să poarte masca de protecție, ci vor purta cu aceștia discuții de conștientizare și le vor oferi măști.

“Măști în loc de amenzi! Începând de astăzi, polițiștii locali din municipiul Bacău vor purta discuții de informare și conștientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceștia vor oferi măști celor care accidental nu au mască, bineînțeles purtarea ei fiind obligatorie”, a scris edilul Bacăului pe pagina lui de Facebook. Totodată, primarul Viziteu arată că rata de infectare este scăzută în municipiul Bacău și că este mai importantă prevenția, în loc de aplicarea de sancțiuni. “Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere ușoară față de ieri), consider că va fi și mai mică dacă ne concentrăm pe informare și prevenție, în loc de sancțiuni (…) Nu doresc să avem mai multe restricții și știu că nici dumneavoastră nu doriți, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari și înțeleg foarte bine să se protejeze și așa să salveze vieți și să menținem deschis orașul. Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens. Băcăuani, împreună trecem cu bine de această perioadă!”, a concluzionat primarul Viziteu.

La Vaslui amenzile curg gârlă cu toate că rata de infectare e printre cele mai mici din țară

Dacă în județul vecin autoritățile au decis să meargă mai mult pe prevenție, în județul nostru se dau în continuare zeci de amenzi, cu toate că Vasluiul are una dintre cele mai mici rate de infectare din țară, de 1.58 cazuri la mia de locuitori. În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii vasluieni au verificat sute de persoane și mijloace de transport, aplicând amenzi de peste 20.000 de lei. “În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui și Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui,  au intensifiat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost derulate 19 misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele destinate transportului de persoane. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 207 obiective/locații de interes, 104 mijloace de transport persoane și au fost verificate peste 400 de persoane. Echipele de control au depistat 29 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de 13.750 lei. Totodată, polițiștii au depistat și 42 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație, acestea fiind sancționate contravențional, cu amenzi în cuantum de 7.500 lei”,  a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
5 COMENTARII

  1. UN PRIMAR DESTEPT MERITA MAI MULT DECAT PRIMARIA BACAULUI . sE CUNOASTE CA AINVATAT CARTE LA TIMP SI NU PE MARGINEA SANTULUI CA UNII GUVERNANTI DE AI NOSTRI.

  2. politia comunitara nu vede pe.. romii care cu catel cu purcel dimineata sint la cersit in centrul orasului,.
    sint in stare sa ti traga din mina banii… iar protectorii mamele i i dirijeaza de peste drum?

  3. Doua observatii la partea a doua a articolului.
    1. Rata de infectare a Vasluiului nu este cea reala, pentru ca se raporteaza la o populatie ce include si basarabenii.
    2. Chiar si daca ar fi rata mica, nu inseamna ca cei ce incalca legea nu trebuie sanctionati. Cum bine scrie mai sus, se merge pe preventie, ceea ce e foarte bine. Adica e cam invers decat subtitlul: rata de infectare e printre cele mai mici din tara si datorita amenzilor.

LĂSAȚI UN MESAJ