33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Un primar tună și fulgeră împotriva fermierilor din Codăești care s-au opus lansării rachetelor antigrindină: „sunt niște idioți, vor răspunde în fața legii”

MĂSURI… O mână de oameni furioși din Codăești, au împiedicat lansarea de rachete antigrindină, iar în comuna ieșeană Dobrovăț a fost grindină cât oul de porumbel. Primarul comunei afectate cere acum pedepsirea tuturor celor vinovați.

SUPĂRARE… Județul Iași a fost măturat de o ploaie puternică cu grindină, la sfârșitul săptămânii trecute, iar prăpădul putea fi evitat dacă lansarea de rachete antigrindină nu era îngreunată de un grup de fermieri din comuna Codăești. De teamă că nu va mai ploua la ei în comună, cinci codăeșteni s-au strâns în jurul țarcului unde era amplasat lansatorul de rachere anti-grindină, pentru a împiedica operațiunea. Aceștia au întârziat câteva zeci de minute lansarea de rachete, suficient cât grindina să facă ravagii în județul vecin. Una dintre cele mai afectate comune este Dobrovăț, iar primarul de aici speră acum ca toți cei care s-au opus lansării rachetelor antigrindină să fie trași la răspundere. “Cei de acolo au fost și au protestat la stația de lansare a rachetelor. A durat foarte mult până a venit poliția, astfel rachetele au fost lansate, dar cam târziu. Au fost date 26 de rachete. Ar trebui trași la răspundere! Am vorbit cu prefectul și am solicitat să se facă verificări și să se dispună măsurile legale. Cei care au fost și au făcut asta sunt niște idioți care au interpretat probabil de pe internet, clar în mod eronat”, a declarat primarul comunei Dobrovăț, Iulian Cătălin Martinuș, pentru bzi.ro.

Doi localnici din comuna vasluiană Codăești au fost amendați de oamenii legii, după ce, vineri seara au împiedicat lansarea rachetelor antigrindină. Aceștia se temeau că dacă rachetele vor fi lansate, culturile lor vor avea de suferit din cauza secetei, așa că au făcut tot ce a depins de ei să întârzie lansarea. Reprezentanții centrului de antigrindină nu au stat prea mult pe gânduri și au anunțat poliția. Până la sosirea echipajului de poliție însă, a început ploaia, iar localnicii au plecat. Natura s-a dezlănțuit, așa cum era prognozat, făcând prăpăd în comuna Dobrovăț din județul Iași. Acolo a plouat cu grindină de dimensiunea unui ou de porumbel, majoritatea culturilor fiind compromise. În cele din urmă, rachetele au fost lansate, însă prea târziu pentru a putea preveni urgia. Poliția Vaslui a intrat pe fir și i-au amendat pe cei cinci codăeșteni care au împiedicat lansarea rachetelor antigrindină. “Vineri, la ora 18.25, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel la 112, cu privire la faptul că, două familii (cinci persoane) din comuna Codăești, județul Vaslui, s-au deplasat la Punctul Antigrindină din localitatea Codăești unde au provocat scandal și au adresat injurii operatorilor punctului. Echipajul de poliție, deplasat la fața locului în temeiul sesizării, a aplanat situația conflictuală și a dispus măsuri de sancționare contravențională a două persoane, cu amendă în cuantum total de 2.000 lei”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

Martinuș, primar Dobrovăț: “A fost afectată destul de rău comuna”

La câteva zile după ploaia cu gheață care a pus tot la pământ, Primarul comunei Dobrovăț cere tragerea la răspundere a tuturor celor care s-au opus lansării rachetelor antigrindină. “A fost afectată destul de rău comuna, în general culturile de grădină, culturile mari de pe câmp încă nu se știe, fiind mică cultura, se va vedea în timp. Via, pomii și culturile de grădină sunt afectate serios. Norocul culturilor de pe câmp este că sunt încă foarte mici. Cetățenii care au fost împotriva rachetelor sunt din Codăești, județul Vaslui. Cei de acolo au fost și au protestat la stația de lansare a rachetelor. A durat foarte mult până a venit poliția, astfel rachetele au fost lansate, dar cam târziu. Ar trebui trași la răspundere! Am vorbit cu prefectul și am solicitat să se facă verificări și să se dispună măsurile legale. Cei care au fost și au făcut asta sunt niște idioți care au interpretat probabil de pe internet, clar în mod eronat”, a declarat primarul comunei Dobrovăț, Iulian Cătălin Martinuș, pentru bzi.ro. Vineri, când jumătate de țară a fost sub cod galben de ploi și vijelii, au fost lansate 159 de rachete antigrindină în toată țara, dintre care 26 de la punctul de antigrindină din Codăești.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Hai ca mi-am adus aminte de gazele de sist si de galagia pe care o faceau niste alienati. Au trecut sa inteleaga marletii ca cei care sponsorizau si sprijineau manifestatiile anti Chevron erau serviciile secrete ruse.
    Am fi avut acum gaz sa ne basim in nasul rusilor.

  2. Are dreptate. Plângere penală pentru zădărnicirea actului administrativ a unei agenții de stat.
    PENAL înseamnă PUSCARIE, marleților, macar acolo veți avea timp să învățați niste noțiuni minime de geografie și meteorologie. Macar alea minime de bun simț.
    Nu numai crăpat alcool și manele.

  3. Idioțenie și primitivism. Și legi proaste. „Sătenii” din Codaresti n-ar fi avut curajul sa facă asa ceva în alta tara europeana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here