14.8 C
Vaslui
26-sept.-2021

Un proiect de lege care ar obliga șoferii să circule cu 30 de km/h, după modelul din Paris, pus în dezbatere de primăria Iași

Primăria Iași a lansat în dezbatere publică un proiect care ar putea obliga șoferii să meargă cu cel mult 30 de km/h, pe prima banda, pe bulevardele mari, după modelul Parisului. Asta înseamnă aproape o treime din străzile orașului. Principalul scop este încurajarea oamenilor să folosească altă mijloace de transport, cum ar fi bicicletele sau trotinetele.

Alin Butnariu, pilot raliu: Suntem pe unul dintre bulevardele mari din Iași. Încercăm să respectăm viteza de 30 de km la oră pe care doresc să o adopte.

Până pe 6 august, primăria a lansat în dezbate publica un proiect care vizează deplasarea obligatorie cu o viteză de cel mult 30 la oră, pe prima bandă.

Mihai Chirica, primarul Iașiului: Aproximativ 30% din arterele stradale din municipiul Iași sunt vizate cu asemenea restricții pe banda întâi, cea de lângă bordură. E legat de încercarea de a aduce cât mai multe biciclete și alte mijloace de locomoție neconvenționale în spațiul public, pe stradă acolo unde le este locul. …https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/un-proiect-de-lege-care-ar-obliga-soferii-sa-circule-cu-30-de-km-h-dupa-modelul-din-paris-pus-in-dezbatere-de-primaria-iasi-1616025

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here