24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Un recensãmânt al populatiei si mai eficient, obiectivul primarilor vasluieni si al Comisiei judetene de recensãmânt

RECENSÃMÂNT…Judetul Vaslui se situeazã pe locul 11 national în ce priveste procentul de recenzare al populatie, cu 63,7%. FOTO: Teodor Iancu

SEDINTÃ… Reprezentantii Comisiei judetene de recensãmânt au participat, joi, la o întâlnire cu primarii unitãtilor administrativ-teritoriale din zona ruralã a judetului Vaslui, în cadrul cãreia s-au purtat discutii pe marginea eficientizãrii colectãrii informatiilor privind Recensãmântul Populatiei si Locuintelor, runda 2021. În acest moment, Recensãmântul Populatiei si Locuintelor se aflã în plinã perioadã a doua de culegere a datelor de la populatie prin intermediul recenzorilor de teren, aceasta adresându-se persoanelor si locuintelor care nu s-au recenzat în prima perioada, cea a autorecenzãrii (14 martie – 27 mai). Cu 371 de recenzori de teren si 52.381 de persoane recenzate începând cu data de 2 iunie, judetul Vaslui se situeazã, în prezent, pe locul 11 national în ce priveste procentul de recenzare. Pânã la finalul acestei perioade (17 iulie) a mai rãmas de recenzat un procent de 36,3% din populatia totalã estimatã a judetului Vaslui.

Directorul Directiei Judetene de Statisticã Vaslui, Teodor Iancu, a subliniat sprijinul constant pe care primarii, ca si presedinti ai comisiilor locale de recensãmânt, trebuie sã-l acorde recenzorilor de teren: „Recensãmântul este o cercetare statisticã de mare anvergurã, care are ca obiectiv prioritar producerea de statistici oficiale nationale si europene, sub forma unor indicatori statistici, în conditii de calitate, privind numãrul si distributia teritorialã a populatiei rezidente, a structurii demografice si socioeconomice, date referitoare la gospodãriile populatiei, precum si la fondul locativ, conditiile de locuit ale populatiei si clãdirile în care se situeazã locuintele. Eu vã rog sã ne acordati tot sprijinul necesar ducerii la final, în bune conditii, a acestei cercetãri statistice, deoarece în unele comune se înregistreazã un ritm mai lent de recenzare a populatiei. Convocati o sedintã cu recenzorii în cadrul comisiilor locale de recensãmânt în care sã rezolvati toate problemele cu care acestia se confruntã, astfel ca sã putem acoperi eficient aceastã perioadã de timp, pânã pe data de 17 iulie, ultima zi a culegerii datelor din teren de la acest recensãmânt. Vã informez cã aceastã perioadã nu va putea fi prelungitã, de aceea trebuie sã ajungem cât mai repede la ultima casã si ultima persoanã din fiecare unitate administrativ-teritorialã. Noi, cei de la Directia Judeteanã de Statisticã Vaslui, vã vom fi alãturi constant, oferindu-vã tot suportul tehnico-metodologic si consilierea necesarã în rezolvarea oricãror probleme întâmpinate. De asemenea, fac un apel si la cetãtenii judetului nostru sã primeascã vizita recenzorilor de teren, stiind cã oferirea de informatii pentru recensãmânt este o datorie cetãteneascã.”

Dumitru Buzatu: „este important sã avem o oglindã clarã pentru acest judet, deoarece existã implicatii financiare asupra bugetelor”

Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui si totodatã vicepresedinte al Comisiei judetene de recensãmânt, a evidentiat importanta colectãrii complete a datelor statistice de la populatie în accesarea pe viitor a fondurilor eropene, a alocãrilor bugetare cãtre unitãtile administrativ-teritoariale, dar si de contributie la formarea unei imagini pozitive a judetului Vaslui: „Trebuie sã facem cu totii un efort sã ne încadrãm în termenii stabiliti de cãtre stat pentru colectarea datelor la recensãmânt. Suntem cu totii interesati sã determinãm numãrul populatiei rezidente, deoarece avem clasificãri de fãcut si ne putem trezi la un moment dat în dificultate, deoarece nu avem o bazã pe care sã ne fundamentãm deciziile. Populatia din aceste timpuri este una diversã, compozitã, ea nu mai rãspunde la fel imperativelor statale ca în timpurile mai vechi. De aceea este deosebit de important sã avem o oglindã clarã pentru acest judet, deoarece existã, în primul rând, implicatii financiare asupra bugetelor, alocãrilor, resurselor diverselor proiecte. Luati coordonatorii procesului de recenzare si haideti sã facem un pic de campanie acestui obiectiv statal deosebit de important. A realiza un recensãmânt complet va contribui si la formarea unei imagini mai bune a judetului nostru. Trebuie sã luptãm cu o imagine negativã creatã în timp si numai realitatea si faptele noastre pot schimba acest lucru”.

Daniel Onofrei: „Ne situãm pe un loc bun spre foarte bun”

Daniel Onofrei, prefectul judetului Vaslui si presedintele Comisiei judetene de recensãmânt, a scos în evidentã importanta implicãrii primarilor în procesul colectãrii datelor din teren: „Vã multumesc pentru implicarea dumneavoastrã în prima perioadã de colectare a datelor, cea a autorecenzãrii, unde am ocupat un loc national bun. În aceastã a doua perioadã, ne situãm pe un loc bun spre foarte bun, de aceea depinde foarte mult de implicarea tuturor pentru realizarea obiectivului”, a precizat reprezentantul Guvernului în judetul Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Recensamantul sorosist contine intrebari ilegale , la care nu trebuie sa raspundeti.
    Planul glbalistilor este Agenda 2030 , care prevede abolirea proprietatii private , depopularea a 99% din oameni prin injectari , si multe alte nenorociri.
    Tot ce declarati in acel recensamant o sa fie confiscat de globalistii lui Soros si compania.
    https://www.activenews.ro/opinii/Av.-Marina-Ioana-Alexandru-INTREBARI-si-RASPUNSURI-legate-de-Notificare-si-Recensamant-174502

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here