Un român a plecat cu bancomatul în mașină din foaierul unei bănci din Austria

Un român în vârstă de 38 de ani a povestit la tribunal cum a reușit să plece cu un bancomat în care erau 177.000 de euro, dintr-o bancă din Austria, recunoscând că e vinovat de toate acuzațiile care i se aduc, scrie ediția online a săptămânalului Burgenländische Volkszeitung, editat la Sankt Polten.

Parchetul l-a acuzat pe român de furturi comerciale grave, prin efracție, în cadrul unei organizații criminale. În august 2018, un cunoscut din România i-a sugerat să fure un bancomat în Austria. „Știa exact planul și ce e în jurul bancomatului, avea nevoie doar de o mașină”, a spus inculpatul. Deoarece cunoștința știa că el se ocupă cu mașinile, l-a a întrebat dacă îi poate furniza una. Nu-l cunoștea pe al treilea bărbat, era un prieten al cunoștinței sale. Cât despre furt, spune că a luat parte la el pentru că avea nevoie de bani. „Am o fată care are sindromul Down și am avut nevoie de bani”, a spus bărbatul de 38 de ani, care are cazier judiciar în România și Spania, potrivit libertatea.ro.

În Spania, după furtul din Nickelsdorf, el a încercat din nou să fure un bancomat, dar nu a reușit, pentru că n-a fost posibil să-l urce într-o mașină, a spus judecătorul, care l-a întrebat dacă e vorba de același grup. Nu, a spus inculpatul, în Spania au fost albanezi cei care i-au cerut să îi ajute. Procurorul a avut îndoieli cu privire la povestea românului: „Nu-mi pot imagina că oamenii vin întotdeauna la tine întâmplător, atunci când plănuiesc să fure bancomatele și sunt pe punctul de a face asta”. Apărătorul românului a subliniat faptul că acesta este „veriga inferioară din lanțul infractorilor”. El a fost șofer și, de asemenea, a primit doar o sumă mică din banii furați. A primit 10.000 de euro, a spus el. Nu era acolo când bancomatul a fost deschis. Ceilalți i-ar fi spus că sunt 80.000 de euro în el. De fapt, potrivit anchetatorilor, erau 177.000. Juriul l-a găsit vinovat pe român și l-a condamnat la 2 ani de închisoare fără posibilitate de eliberare condiționată. Din pedeapsa de doi ani de închisoare, au fost scăzute cele nouă luni de arest preventiv. …https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/un-roman-a-plecat-cu-bancomatul-in-masina-din-foaierul-unei-banci-din-austria–281264.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ