spot_imgspot_img
13.4 C
Vaslui
25-apr.-2024

Un român cere eliminarea rovinietei și restituirea banilor, pe motiv că drumurile nu sunt reparate

- Advertisement -

În ţara cu cele mai nesigure drumuri din Europa, şoferii plătesc milioane de euro pentru taxa de drum. Numai că doar o mică parte din bani sunt folosiţi pentru infrastructură, aşa cum spune legea. Este motivul pentru care un bărbat din Dolj a dat în judecată Compania de drumuri şi cere, în premieră, eliminarea rovinietei, dar şi restituirea taxei. Şanse prea mari să primească banii înapoi nu are, spun cei care se îngrijesc de drumuri.

Aşa arată noii parapeţi de pe „podul morţii”, cum îl numesc cei care circulă pe drumul național 55 Craiova – Bechet. În zonă se întâmplă frecvent accidente, iar şoferii, dar şi localnicii, îşi riscă viaţa de fiecare dată când traversează podul.

Este doar un exemplu de şosea periculoasă rămasă nereparată, deşi Compania de Drumuri încasează anual sume consistente din rovinietă tocmai pentru a reabilita infrastructura.

Numai anul trecut, şoferii români au plătit echivalentul unui sfert de miliard de euro pentru taxa de drum. Iar în ultimii cinci ani s-au adunat peste un miliard şi jumătate de euro la bugetul companiei.

Sătul de nepăsarea autorităţilor, un bărbat din Dolj a dat statul în judecată şi a cerut eliminarea rovinietei, dar şi restituirea ei pentru cele două autoturisme. A invocat directivele europene care obligă statul român să crească siguranţa pe drumurile publice.

Mădălin Chipirlin, preşedinte ONG infrastructură: Timp de peste 12 ani Ministerul Transporturilor din România a ocolit sub diverse forme această directivă, și noi implementăm măsurile legale, alocând prin Compania Națională de Drumuri sub 1% din totalul bugetului încasat din vinietă pentru această tema, pentru această siguranță rutieră.

Capitol la care Compania de Drumuri primeşte sancţiuni frecvente chiar de la Poliţia rutieră. În ultimii cinci ani, a fost amendată cu peste o jumătate de milion de lei în Bucureşti, şi cu sute de mii de lei în Cluj, Craiova şi Braşov. În tot acest timp, pe drumurile României au loc zilnic accidente. Anul trecut, 2.300 dintre ele au fost foarte grave şi au necesitat descarcerare.

Mădălin Chipirlin speră ca demersul lui să ajute milioanele de şoferi români.

România are cele mai periculoase drumuri din UE, cu 96 de accidente mortale la un milion de locuitori, aproape dublu faţă de media europeană. …https://www.bzi.ro/un-roman-cere-eliminarea-rovinietei-si-restituirea-banilor-pe-motiv-ca-drumurile-nu-sunt-reparate-4103846?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.