Un român stabilit de 20 de ani în Finlanda îi învață programare pe copiii de acasă. „Vreau ca la 18 ani ei să-și poată găsi o slujbă”

Ciprian Manea a înființat acum doi ani Asociația UnPi prin care sprijină copii din familii modeste să învețe programare la standardele cerute pe piața muncii, scrie Școala 9. Cursurile se desfășoară online, iar Ciprian își folosește apoi relațiile pentru ca tinerii să aibă șansa unui job.

Ciprian își dorește ca elevii lui să fie suficient de pregătiți ca, de la 18 ani, să se poată angaja și să-și sprijine financiar familiile. Așa cum a făcut și el când era de vârsta lor. De pe primul lui calculator a creat un program de contabilitate care i-a economisit mult timp și bani tatălui său. Ciprian Manea a avut primul „contract” în IT în 1992, chiar dinainte să aibă propriul computer. Așa l-a obținut de altfel. Era în clasa a X-a și începuse cu un an înainte să învețe singur programare din diferite reviste și cărți. Când s-a simțit suficient de pregătit, s-a dus la tatăl lui și i-a făcut o propunere: „I-am zis așa: tu ești economist, te văd în fiecare zi că ești cu hârtiile alea în față. Dacă îmi iei un calculator și o imprimantă, în trei-patru luni eu îți fac un program de contabilitate. Adică tu te așezi la calculator, bagi numerele alea, apeși enter și automat îți apar toate rezultatele pe hârtie”, a povestit românul pentru Școala 9.
Citeşte întreaga ştire: Un român stabilit de 20 de ani în Finlanda îi învață programare pe copiii de acasă. „Vreau ca la 18 ani ei să-și poată găsi o slujbă”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ