19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

Un rus s-a legat de ușa unui McDonald’s din Moscova: M-au lăsat fără mâncarea pe care am mâncat-o toată viața

Luka Safronov-Zatravkin, pianist rus cunoscut și fiul unui artist plastic celebru, s-a legat de ușa unui restaurant McDonald’s din Piața Pușkin, din Moscova, în semn de protest că lanțul și-a închis activitatea în Rusia. Pentru a-și justifica și mai clar gestul, el a trimis un manifest publicației ruse 73online.ru, în care, printre altele, spune că a mâncat de la McDonald’s toată viața lui și că are peste 270 de kg, dar aceasta este alegerea lui.

Iată manifestul lui Luka: „Eu, Luka Safronov-Zatravkin, pianist, vreau să reclam o încălcare a drepturilor mele internaționale, a libertății de exprimare, precum și a genocidului socio-cultural. M-am nascut pe 31 octombrie 1990, la exact 9 luni de la deschiderea primului restaurant McDonald’s din Rusia. Probabil, această coincidență non-aleatorie mi-a influențat întreaga viață.

Împreună cu McDonald’s, în viața mea au intrat libertăți – libertatea de a alege, libertatea de mișcare, libertatea de a-mi exprima propriile valori și de a le urma. Americanii ne-au îmblânzit cu aromele lor. Și nu este doar fast-food. Promovându-și peste tot filosofia toleranței și democrației, ei ne-au obișnuit cu un mod liber de a gândi. Ne-am dat seama că poți fi diferit de ceilalți și să nu-ți fie rușine de asta…https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/un-artist-rus-s-a-legat-de-usa-unui-mcdonalds-din-moscova-m-au-lasat-fara-mancarea-pe-care-am-mancat-o-toata-viata-1871513

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here