spot_img
27.3 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Un satelit american va cădea pe Pământ vineri

- Advertisement -

Satelitul american UARS (Upper Atmosphere Research Satellite) se va dezintegra vineri, intrând în atmosfera Pământului, a anunţat NASA miercuri, fără a putea aproxima locul şi ora la care se va produce evenimentul, potrivit AFP.

UARS – satelit cu lungimea de 10 m şi greutatea de circa şase tone – a fost plasat pe orbita circumterestră în 1991 de naveta Discovery pentru a studia straturile superioare ale atmosferei. El şi-a încetat misiunea în 2005 şi, din cauza lipsei de carburant, va cădea pe Terra în 23 septembrie, informează NASA.

‘Deşi o mare parte din satelit se va sfărâma în numeroase bucăţi la intrarea în atmosferă, nu toate rămăşiţele vor arde’, avertizase NASA sâmbătă, precizând că îi este imposibil să prevadă locurile unde vor cădea aceste resturi.

Agenţia americană a indicat doar că satelitul va cădea undeva între 57 grade latitudine nordică şi 57 grade latitudine sudică, suprafaţă care acoperă o mare parte din Terra.

‘Până în prezent nu a existat niciodată un accident provocat de un dispozitiv spaţial care reintră în atmosferă’, a ţinut NASA să liniştească publicul.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.