Un sinucigaş de la Harvard a lăsat o scrisoare de adio de 1.905 pagini, cu note de subsol

Mitchell Heisman, în varsta de 35 de ani, şi-a motivat actul de sinucidere, citând din autori celebri precum Thomas Jefferson, Friedrich Nietzsche şi Albert Einstein, într-o scrisoare de 1.905 pagini în care a adăugat 1.433 de note de subsol.
Heisman şi-a postat scrisoarea enciclopedică pe internet şi a cerut ca ea să fie păstrată şi după moartea lui, pentru ca oamenii să afle părerea lui despre viaţă şi Univers, potrivit New York Post. Înainte de a se sinucide, tânărul a trimis scrisoarea pe mail celor 400 de prieteni ai săi. Prietenii care au primit mailul au încercat să-l contacteze pentru a sta de vorbă cu el, însă era deja prea târziu. Mitchell Heisman s-a împuşcat în cap, sâmbăta trecută, în biserica din campusul Universităţii Harvard, în faţa a 20 de persoane.

Scrisoarea conţine informatii legate de viaţa sa, câteva subiecte legate de creştinism, despre holocaust, progresul social, atinge diferite teme din sociologie şi citează pasaje din primul amendament al Constituţiei SUA. Scrisoarea se termină cu 19 pagini de note de subsol, la care a adăugat un comentariu, “O scrisoare de rămas bun nu va fi completă fără o bibiliografie”.

realitatea.net
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ