22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Un şofer amendat pentru alcoolemie a obţinut în instanţă anularea amenzii, arătând că în sânge nu a avut alcool. Cum a explicat rezultatul testului

Un şofer din Iaşi care în urmă cu un an a fost implicat într-un accident rutier a contestat în instanţă procesul verbal prin care i-a fost ridicat permisul de conducere pe motiv că la testul de alcoolemie i-a ieşit un rezultat de 0,06 la mie alcool pur în aerul respirat, el arătând că s-a şters la gură cu şerveţele umede şi că la testul din sânge alcoolemia a fost zero.

Accidentul a avut loc în dimineaţa zilei de 1 iunie a anului trecut, pe strada Străpungere Silvestru din Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro.   Şoferul, aflat pe linia de tramvai la  volanul unui  BMW, a fost implicat într-un accident în lanţ, maşina sa fiind lovită din spate şi proiectată în autoturismul din faţă.

Şoferul BMW-ului a fost sancţionat cu avertisment şi două puncte de penalizare pentru că a intrat pe linia tramvaiului, iar poliţiştii i-au solicitat şi un test de alcoolemie, aparatul etilotest arătând o concentraţie a alcoolului în aerul expirat de 0,06‰. Susţinând că nu consumase deloc alcool în ziua respectivă şi apreciind că urmele de alcool ar putea proveni de la şerveţelele umede cu care se ştersese de sânge după accident, şoferul a făcut un test de alcoolemie din sânge, la Spitalul „Sf. Spiridon”, expertiza stabilind lipsa totală a alcoolului în sânge. Cu toate acestea, poliţiştii l-au amendat şi pentru conducere sub influenţa alcoolului, cu 1.305 lei şi suspendarea dreptului de a conduce timp de 90 de zile. În aceste condiţii, şoferul a contestat amenda la Judecătorie cerând anularea procesului-verbal de contravenţie.

Citeste mai mult: adev.ro/rcwbji

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here