30.5 C
Vaslui
04-iul.-2022

Un sofer de TIR din Moldova a murit asteptând ore în sir sã treacã vama!

TRAGIC… Unui sofer de TIR în vârstã de 62 de ani i s-a fãcut ieri rãu în timp ce astepta sã treacã de controlul din vama Albita si, desi un echipaj medical solicitat prin 112 l-a preluat, l-a adus la spitalul Husi, iar apoi s-a încercat transferul cât mai urgent la Iasi cu o ambunatã, bãrbatul a decedat în autospecialã, pe la jumãtatea drumului. Urmeazã ca autopsia sã stabileascã exact cauzele decesului, însã cei care l-au vãzut pe cetãteanul moldovean spun cã nu este exclus ca cele peste 20 de ore de asteptare la trecerea frontierei, cãldura, dar si obezitatea de care suferea sã fi contribuit la cele întâmplate. Moldoveanul, spun cei din vamã, se simtea rãu încã de seara, dar nu l-a lãsat pe colegul sãu sã cearã ajutor la 112. A crezut cã starea de rãu nu va persista. Dimineatã însã, dupã ce a trecut de verificarea Politiei de Frontierã de la Albita si astepta controlul vamal, bãrbatul deja era într-o stare agravatã. Colegul sãu a cerut ajutorul, însã, oricâte eforturi s-au fãcut, soferul a decedat câteva ore mai târziu. Este a doua oarã, în acest an, când unui sofer de TIR i se face rãu în vama Albita si nu poate fi salvat.

Un sofer de TIR, cetãtean moldovean care astepta sã intre în România prin vama Albita, si-a gãsit sfârsitul ieri, în ambulanta care voia sã îl transporte la un spital din Iasi, în încercarea de a-i salva viata. Omul avea 62 de ani si se simtea rãu de seara, însã a refuzat sã fie chematã o ambulantã, gândind cã îsi va reveni. Un coleg de-al sãu însã l-a vãzut de dimineatã cã se simtea din ce în ce mai rãu si a decis sã solicite ajutor. Deja trecuse cu TIR-ul de Politia de Frontierã din România, iar acum astepta verificãrile vamale. O ambulantã a fost trimisã de urgentã la Albita, pentru a prelua pacientul. Trebuie spus cã zona era extrem de aglomeratã cu vehicule de mare tonaj, asa cã a fost nevoie de interventia celor de la Politia de Frontierã, care sã înlesneascã trecerea autospecialei. “Echipajul medical a ajuns destul de repede la persoana care avea nevoie de ajutor, l-a preluat si l-a transportat la spitalul municipal Husi. Aici, din ceea ce am fost informati, a primit îngrijiri, însã starea sa era din ce în ce mai rea. S-a decis transportarea pacientului la Iasi, însã pe drum a decedat, chiar dacã echipajul medical s-a strãduit sã îl resusciteze”, au transmis reprezentantii Politiei de Frontierã.

TIR-urile trec greu prin vama Leuseni, unde aglomeratiile sunt la ordinea zilei

Situatia aceasta atrage din nou atentia asupra aglomeratiei vehiculelor de mare tonaj de la frontierã. La Leuseni, spun soferii, activitatea nu este într-o dinamicã doritã, se iese doar pe trei benzi, ceea ce este putin, sustin soferii. “Aglomeratiile create îI fac pe soferi sã astepte ore în sir. Din aceastã cauzã si la Albita se adunã TIR lângã TIR. Politistii de frontierã si vamesii de la Albita îsi fac treaba mai repede, activitatea are alt ritm, dar la Leuseni, situatia nu e la fel. Acum am trecut mai repede, am stat doar 9 ore, dar sunt colegi care asteaptã cu camioanele pline de marfã si câte douã zile sã treacã de controale”, se plâng soferii.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. O mizerie de nedescris în vama română….trebuie sa te uiți de doua ori unde calci ca s ar putea sa îți rămână papucul acolo la ce mizerii și fecale sunt….stați ca începe sa se încingă betonul ăla îmbibat cu mult pipi….un wc, sau un dus măcar pe bani nu au ! Halal vamă….

  2. Poate invers….nu mai lăudați Poliția de Frontieră de la romani…În vama moldoveneasca o treci în maxim 30 de min-1 oră cu tot cu scanner… dar la romani trebuie verificata marfa ca în evul mediu….cu sulița din fier beton….Albița este o vama centrală Europeană….halal vama avem..un scanner nu avem..si nu ma gândesc la ce salarii au „săracii” vamesi… schimburile de tura durează vreo 2-3 ore pana își organizează băutul cafele…semnat tot un roman mândru de vama Albița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here