Un sucevean a ajuns în arest după ce a furat cartea de rugăciuni. Anunţul făcut de autorităţi

Un sucevean a fost arestat pentru 24 de ore după ce acesta a spart o locuinţă din oraş. Bărbatu a fost identificat la scurt timp după ce o plângere depusă la Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Un sucevean a ajuns în arest după ce a furat cartea de rugăciuni. Potrivit Monitorul de Suceava, sesizarea a venit în cursul dimineții de miercuri, când proprietarul unei case de pe strada Prieteniei, care locuiește în această perioadă la o altă adresă, s-a plâns că în cursul perioadei de la Crăciun și până la momentul amintit persoane neidentificate au pătruns în locuință, de unde au sustras mai multe bunuri„S-a instrumentat astfel faptul că în cursul serii de 27 ianuarie, inculpatul de 21 de ani a pătruns prin escaladarea unui geam în locuința persoanei vătămate, din interiorul căreia a sustras 6 garnije din lemn cu elemente sculptate, o carte de rugăciuni, o cutie pentru bijuterii și două bibelouri, prejudiciul fiind de aproximativ 700 de lei. În acest timp tânărul de 18 ani îi asigura paza pentru a nu fi surprins de alte persoane. Pe parcursul desfășurării anchetei bunurile sustrase au fost recuperate și ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în cazul tânărului de 21 de ani, pe numele său fiind emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. El a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava, la expirarea orelor de reținere luându-se prin ordonanță măsura cercetării în continuare sub control judiciar.”, se arată în comunicatul trimis de poliţie.

De altfel, luna trecută, Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov au confiscat, în urma unei percheziţii făcute la locuinţa din Voluntari a unui cetăţean italian, 15 pistoale cu gaz, un pistol cu aer comprimat, 55 de pistoale home defence, o lunetă prevăzută cu dispozitiv de ochire tip laser, 620 de articole pirotehnice şi peste 10.000 de cartuşe.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov s-au sesizat din oficiu cu privire la deţinerea, în mod ilegal, de arme şi muniţii, de către un cetăţean italian, relatează News.ro.

„În fapt, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, bărbatul, în vârstă de 59 de ani, ar fi promovat pe un site, în vederea comercializării către diferite persoane din ţară şi străinătate, mai multe arme, muniţii şi materii explozive, pe care le-ar fi deţinut la domiciliul său, din oraşul Voluntari”, arată sursa citată.

În urma percheziţiei, poliţiştii din Ilfov au descoperit 15 pistoale cu gaz, un pistol cu aer comprimat, 55 de pistoale home defence, o lunetă prevăzută cu dispozitiv de tip laser, 620 de articole pirotehnice tip P1 şi 10.975 de cartuşe, de diferite calibre, acestea fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, bărbatul a fost dus la sediul Poliţiei al Judeţului Ilfov, pentru cercetări. Ulterior, el a fost reţinut pentru 24 de ore, urmândsă fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

Potrivit Poliţiei, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal deschis, sub aspectul săvârşirii a 2 infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, o infracţiune privind nerespectarea regimului materiilor explozive şi o infracţiune de contrabandă calificată, urmărirea penală fiind supravegheată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. La activităţi, au participat criminalişti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ilfov. …https://www.romaniatv.net/un-sucevean-a-ajuns-in-arest-dupa-ce-a-furat-cartea-de-rugaciuni-anuntul-facut-de-autoritati_5253148.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ