spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-sept.-2023

Un tânãr de 17 ani se luptã cu cancerul! (FOTO)

- Advertisement -

CHIN…Mihail, un tânãr de numai 17 ani, e pregãtit sã lupte din nou cu cancerul. A cîstigat deja douã bãtãlii – prima la 12 ani, a doua la 14 ani. Dupã 5 ani petrecuti prin spitale, Mihail are însã din nou nevoie de ajutor. Dupã ce pãrintii au cheltuit aproape tot ce aveau pe tratamentele si interventiile anterioare, ba chiar si-au vândut si casa ca sã facã rost de bani, astãzi se vãd nevoiti sã cearã ajutorul semenilor pentru a-si putea salva copilul. „Pãrintii îsi pun nãdejdea în noi, cã vor avea cei 40.000 de euro necesari pentru a putea continua tratamentul pentru copilul lor”, a spus presedintele Asociatiei „Salveazã o inimã”.

„Povestea lui  Mihail este extrem de tristã. La 12 ani ne-a spus cã îl doare piciorul foarte tare. Initial am crezut cã s-a lovit. Dar n-a fost asa. Am fãcut un CT la Spitalul Grigore Alexandrescu si a fost suspectat de tumoare. Am cerut o a doua opinie la Bagdasar Arseni. Ni s-a spus cã are osul fisurat si l-au pus în gips. Dupã douã saptamâni, când i-au dat gipsul jos, au descoperit cã îi apãruse o malformatie suspectã. Pentru cã nimeni nu ne spunea exact ce se întâmplã, am decis sã plecãm în Turcia, unde a fost diagnosticat cu Osteosarcom – cancer osos,” ne-a povestit tatãl lui Mihail.

A fost nevoie de multe sedinte de chimioterapie ca tumora sã scadã si sã poate fi operatã 

,,Au fost costuri enorm de mari, de peste 250.000 de euro, pentru cã a trebuit sã îi punã si protezã, ca sã poatã merge. Am vândut casa, ne-am împrumutat pe la rude si la prieteni si nici pânã în ziua de azi nu am reusit sã plãtim datoriile”, spune tatãl lui Mihail. Interventia a decurs bine, iar Mihail se bucura din nou de copilãrie cum o fãcuse pânã atunci, doar cã un an mai târziu boala a recidivat. Chiar înainte de pandemie, Mihail a început sã acuze dureri la mâna stângã, iar diagnosticul a fost acelasi: Osteosarcom. „Atunci am apelat la Asociatia Salveazã o Inimã. Eram depãsiti total de situatie! Nu mai aveam posibilitatea financiarã sã ne ajutãm copilul sã trãiascã! Vlad Plãcintã este un om cu o inimã de aur! Ne-a ajutat nu doar cu strângerea de fonduri pentru operatie, ci si cu sprijin moral si încurajãri, iar Mihail a trecut cu bine peste interventia chirurgicalã!”. Familia Petrache a fost însã mult prea încercatã. La nici doi ani dupã ce Mihail a fost declarat sãnãtos, boala a lovit din nou. Mihail nu se simte deloc bine de o sãptãmânã, are dureri abdominale si stãri de greatã, abdomen întãrit, nu mai poate mânca sau bea, nu mai urineazã normal,” ne-a mãrturisit cu lacrimi în ochi mama adolescentului.

Ajutor pentru Mihail! Doar împreunã îl putem salva!

„Vã mãrturisesc sincer cã în aceastã activitate cel mai greu este sã îl asculti cu rãbdare pe cel de lângã tine, sã îl întelegi, sã îi stergi lacrimile si sã îi dai sperantã si încredere cã mâine va fi mai bine. Pãrintii își pun nãdejdea în noi, cã vor avea cei 40.000 de euro necesari pentru a putea continua tratamentul pentru copilul lor. Dar, din pãcate, unele situatii ne depãsesc atât din punct de vedere financiar, cat si al stãrii de sãnãtate al copilului. Orice donatie fãcutã în conturile Asociatiei <<Salveazã o inimã>> îl poate ajuta pe acest tânãr sã aibã un nou început, o viatã lipsitã de durere si de teama constantã cã orice an poate fi ultimul. Suma e irelevantã când solidaritatea e maximã. Doar împreunã îl putem salva pe Mihail!” Vlad Plãcintã, presedinte Salveazã o inimã!

Donatii se pot face:

Denumire entitate: Asociatia „SALVEAZà O INIMÔ
Cod de înregistrare fiscalã:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vã rugãm sã specificati numele de familie  (Petrache) al copilului pentru care faceti donatia!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.