11.5 C
Vaslui
05-oct.-2022

Un tatã i-a bãgat mâna copilului în soba încinsã!

- Advertisement -

CRUNT Pedeapsã mult prea asprã pentru un copil în vârstã de 10 ani din localitatea Ivãnesti, care a dat foc, din gresealã, unei anexe. Supãrat peste mãsurã, pãrintele sãu i-a aplicat o corectie cumplitã. Fãrã sã se gândeascã la consecinte, acesta i-a bãgat bãiatului mâna dreaptã în jarul din sobã. Abia dupã câteva zile, timp în care rana s-a infectat, farmacista din sat l-a vazut pe copil cu mâna infectatã si a sunat la 112. Copilul este internat acum la o clinicã din Iasi.

Zilele trecute, bãiatul a aprins, în joacã, o surã, dar un vecin a reusit sã stingã vâlvãtaia la timp. Numai cã, în clipa în care a aflat ce s-a întâmplat, tatãl si-a pierdut cumpãtul. L-a dus pe bãiat la sobã si i-a bãgat mâna dreaptã în jãratic, pentru a-i da o lectie. Speriatã, mama l-a dus la dispensarul din sat, unde i-a spus medicului cã a fost un accident. Nu a vrut sã-l ducã pe copil la spital si a preferat sã ia medicamente pe datorie de la farmacie. Sâmbãtã seara, farmacista l-a vãzut din nou pe bãiat. Mâna i se infectase si rana arãta foarte rãu. Femeia a cerut ajutorul medicilor de la Ambulantã, apoi i-a anuntat pe pãrinti cã fiul lor va merge la spital. Copilul a recunoscut cã pãrintele sãu este vinovat pentru toatã aceasta suferinta si cã, în ultimele zile, a stat fugar prin sat, de frica bãrbatului. Avea arsuri de gradele II-II în palmã, asa cã a fost transferat în cursul noptii la un spital din Iasi. Acum, tatãl este cercetat de politisti si în functie de numãrul de îngrijiri medicale de care va avea nevoie copilul, se va face încadrarea juridicã a faptei.

« Copiii si mama lor nu sunt în sigurantã lângã el ! »

Tatãl copilului este încã foarte supãrat pe cel mic. A spus clar cã bãiatul a dat foc la surã si cã asa a decis el sã-l pedepseascã. Nu vrea sã intre în amãnunte si nici nu are vreun regret vis-à-vis de cele petrecute. Vecinii însã sunt vehementi. « Prima datã a bãtut-o pe nevastã, a sugrumat-o cu un lant de gât, a stat femeia pe la Iasi. Acum am auzit cã i-a bãgat copilului mâna în sobã. Nu ne-a venit sã credem. E un copil bun, cuminte, ia numai premiul întâi la scoalã. Nu stiu ce grozãvie a putut sã facã, încât sã merite asa o lectie ! Omul ãsta trebuie pedepsit. Niciun animal nu îsi face puiul sã sufere. Sã îi ia statul si pe copii, si pe mama lor, cã nu sunt în sigurantã cu el. Sunt chinuiti, bãtuti, alungati de acasã. Când bea, îi scoate pe toti în drum în puterea noptii. Nu îi pasã de ei. Un pãrinte mai iartã, îsi învatã copilul, îl educã, nu îl arde în sobã! », au spus sãtenii. Multora le e teamã de bãrbat, despre care spun cã e foarte violent atunci când consumã alcool si ar vrea ca autoritãtile sã ia mãsuri împotriva lui. Medicii de la Vaslui l-au transferat pe copil la Iasi, arsurile suferite în palmã fiind profunde si foarte serioase. Între timp, politistii au început o anchetã împotriva tatãlui agresiv. « Minorul în vârstã de 10 ani din Ivãnesti a provocat un incendiu într-o anexa a locuintei, incendiu care a fost stins de un vecin. Despre acest incident, tatãl a aflat mai târziu, moment în care si-a certat fiul si mai mult, ca o pedeapsã, i-a bãgat mâna dreaptã în jarul din sobã. În prezent, politistii fac cercetãri pentru rele tratamente, însã încadrarea juridicã se va face pe parcursul anchetei, când vom sti si de câte zile de îngrijiri a avut nevoie copilul pentru a-si reveni », a afirmat Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Acest caz de o cruzime rarã a ajuns si în atentia celor de la Protectia Copilului, care vor stabili în ce mãsurã tatãl poate fi tras la rãspundere pentru cele întâmplate. În familie mai sunt trei minori, a cãror soartã va fi decisã tot de autoritãti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.