spot_img
20.8 C
Vaslui
29-mai-2023

Un tatã i-a crãpat capul fetitei de 3 ani cu o piatrã

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Copilãrie chinuitã, lângã un tatã betiv si agresiv. O fetitã în vârstã de 3 ani se zbate între viatã si moarte la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, dupã ce pãrintele ei a lovit-o în cap cu o piatrã. Din gresealã, se scuzã omul, care spune cã, de fapt, tinta lui era sotia, care îl cicãlea cã s-a întors bãut acasã. Femeia s-a ferit, iar piatra a nimerit-o pe mezina familiei în frunte si la ochi. Protectia Copilului a început o anchetã în acest caz.

Teribila scenã s-a petrecut sâmbãtã seara, în localitatea Orgoesti. Dupã o zi petrecutã în sat, tatãl s-a întors acasã bãut si cu chef de ceartã. Sotia i-a reprosat cã umblã numai cu bãutura în cap si i-a spus cã s-a sãturat sã trudeascã singurã pentru familie. Nervos, el a pus mâna pe un pietroi si l-a aruncat spre femeie. Numai cã aceasta a apucat sã se fereascã, iar lovitura a încasat-o Miruna, copila în vârstã de 3 ani a celor doi. Cea care a fugit dupã ajutoare prin vecini a fost fetita mai mare a cuplului. La doar 6 ani, micuta i-a alertat pe sãteni, care s-au îngrozit când au ajuns în curtea familiei Dodoi. „A venit fetita lor mai mare si ne-a cerut ajutorul. A spus cã tatãl o bate pe mama. Tipa cât o tinea gura. Ne-am si speriat. Nu era prima datã când Vasile îsi lovea femeia. Ne-am dus dupã fatã. Fata mai micã era în bratele mamei, plinã de sânge, cu capul crãpat. Am aflat cã Vasile a aruncat cu piatra dupã femeie, dar a nimerit-o pe fatã. Piatra e mare, e grea, are peste 1 kilogram. Vã dati seama cã se putea întâmpla o nenorocire! E un betiv si un nenorocit. Nu meritã sã fie nici tatã, nici sot. Face scandal, o bate pe nevastã-sa, sperie copiii, nu îl doare capul dacã familia lui are ce mânca sau nu. Cel mai bine ar fi ca mama si copiii sã fie protejati, iar el sã rãspundã pentru faptele sale. E agresiv si vorbeste murdar. Asearã (sâmbãtã n.r.), s-a dezbrãcat si ne-a arãtat fundul. Ce sã-si învete omul ãsta fetele?! Copila de 6 ani stã la noi acasã, îi e teamã sã stea cu el fãrã maicã-sa! Nu e posibil asa ceva!”, a declarat Floarea Dobrin, vecinã. Tot satul e împotriva bãrbatului bãtãus. Oamenii sunt de pãrere cã femeia s-ar descurca mai bine singurã cu fetele, pentru cã nu ar mai trãi în chin si teroare.

„Am vorbit urât, m-am dezbrãcat, dar asa e când e omul beat!”

L-am gãsit pe Vasile Dodoi în toane bune. Speriat de întâmplarea din seara trecutã, omul nu a mai pus picãturã de alcool în gurã. Îi dau lacrimile când povesteste cum s-a petrecut totul. Si-a nuantat versiunea pe care a avut-o în fata medicilor de la Ambulantã si a vecinilor. Spune cã a vrut sã alunge cu piatra un câine. „Am vrut sã fugãresc un cãtel. Am pus mâna pe o piatrã si am aruncat dupã el. Fata era pe prispã. A sãrit, nu stiu cum, si a nimerit-o piatra. Nu am vrut eu sã fac rãu copilului meu. Îmi iubesc copiii! Eu si nevasta mea muncim pentru ei! Eram beat, recunosc! M-am speriat asa de tare, când fata a cãzut jos plinã de sânge, cã nici nu stiu unde am nimerit-o. Mã mai cert cu nevasta, cã îmi rãspunde si mai rãbufnesc si eu. Casã necertatã nu existã. Am vorbit urât, m-am dezbrãcat, dar asa e când e omul beat. Îmi pare rãu de ce s-a întâmplat si promit cã nu se mai întâmplã”, spune Vasile Dodoi, tatãl fetitei. Un echipaj medical din cadrul Serviciului Judetean de Ambulantã a preluat micuta si a transportat-o la Spitalul de Urgentã din Bârlad. „Am fost solicitati sã intervenim în localitatea Orgoesti, pentru o fetitã în vârstã de 3 ani si jumãtate, care fusese victima unei agresiuni, vinovat de acest lucru fiind chiar tatãl ei. Echipajul a gãsit pacienta constientã, cu o marcã traumaticã la nivelul extremitãtii cefalice si plagã la nivelul fetei si a ochiului. A fost transportatã la Spitalul de Urgentã de Bârlad. Ulterior, medicii de aici au decis transferarea la Spitalul de Neurochirurgie Iasi. Viata copilului a fost pusã în pericol”, a declarat dr. Dan Ungureanu, SAJ Vaslui. Si specialistii din cadrul Directiei de Protectia Copilului vor acum sã afle dacã cele douã surori sunt în sigurantã alãturi de pãrinti sau dacã este necesarã luarea unei mãsuri de protectie în acest caz.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.