32.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Un turc și cinci sirieni, prinși fără acte la frontiera românească de la Prut!

PRINȘI… La frontiera de Est au fost reținute șase persoane, un turc și cinci sirieni, care intenționau să treacă ilegal frontiera de stat.

UPS!… În urma cooperării dintre polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni cu structurile de frontieră din Republica Moldova, au fost reținute șase persoane, un turc și cinci sirieni, care intenționau să treacă ilegal frontiera de stat deoarece nu posedau documente legale pentru trecerea frontierei. În baza Acordului de Readmisie, bărbații au fost predați autorităților de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor. Autoritățile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor și vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine și siguranță la frontiera comună.

În data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 02.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni care supravegheau frontiera de stat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte au observat, pe malul românesc al râului Prut, pe direcția localității Berezeni, două persoane care se deplasau dinspre digul de protecție către localitate și care nu-și justificau prezența în zonă. În cel mai scurt timp, polițiștii de frontieră s-au deplasat în zonă, au interceptat și legitimat persoanele în cauză. Deoarece niciuna dintre persoane, ambele de sex masculin, nu vorbeau limba română și nu dețineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni în vederea stabilirii identității și continuării cercetărilor. Au fost informate în cel mai scurt timp autoritățile de frontieră ale statului vecin și cercetările în cauză fiind efectuate în comun. În urma verificărilor efectuate și cercetării la fața locului, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi bărbați, unul cu cetățenie turcă, celălalt cu cetățenie siriană, ambii în vârstă de 26 de ani, au trecut râul Prut cu ajutorul unei bărci gonflabile, încercând să intre ilegal în România. De asemenea, s-a constatat că tânărul sirian avea asupra lui un document conform căruia acesta beneficia deja de o formă de protecție din partea autorităților din R. Moldova. Cei doi tineri au declarat că intenționau să ajungă în Germania, unde să-și găsească un loc de muncă și că au ales să treacă ilegal frontiera de stat deoarece nu posedă documente legale pentru trecerea frontierei.

„În urma schimbului de date și informații dintre polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni cu structurile de frontieră din Republica Moldova, pe malul moldovenesc al râului Prut au fost reținute încă patru persoane cu cetățenie siriană care intenționau să treacă ilegal frontiera de stat din R. Moldova, în România. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. În baza Acordului de Readmisie, bărbații au fost predați autorităților de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor. Autoritățile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor și vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine și siguranță la frontiera comună”, a precizat subcomisar de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here