17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

Un vames a fost retinut de DIICOT, în dosarul de contrabandã, în care au fost arestati deja doi politisti

- Advertisement -

DIICOT Vaslui a mai fãcut o retinere importantã în dosarul contrabandei cu tigãri, în care deja au fost arestati doi politisti de frontierã, Sorin Adrian Codãescu si Constantin Constantiniu Bîrcã! Este vorba despre un inspector vamal din Vama Albita, Cãtãlin Nicolae Cortojan, domiciliat în Iasi, fatã de care anchetatorii au probe cã activa în grupul celor care se ocupau de ceva vreme cu introducerea în România a mãrfii de contrabandã. Interesant este cã inspectorul Cortojan se afla de mai mult timp în atentia anchetatorilor, dupã ce, în luna octombrie 2014, acesta a fost depistat confirmând fictiv trecerea unui TIR cu tigãri prin vama Albita, fãcând falsul în numele unei colege de serviciu.

În luna decembrie, printr-o actiune în fortã a DIICOT, în urma unor perchezitii domiciliare si a unor descinderi ample, trei persoane au fost arestate în acest dosar, care vizeazã traficul cu tigãri de contrabandã, fãcut, culmea, chiar cu girul unor oameni din sistemul cu atributii directe în combaterea fenomenului. Sorin Adrian Codãescu (agent sef ture serviciu, din cadrul SPF Husi) si Constantin Constantiniu Bîrcã (agent de politie în cadrul SPF Husi) au fost arestati, împrenunã cu un husean, Costin Dan, despre care s-a spus cã detine restaurantul deschis în interiorul Vãmii Albita. Cu totii aveau grijã ca tigãrile de contrabandã de dincolo de Prut sã pãtrundã în România, prin Vama Albita, iar controalele sã nu “deranjeze” transporturile de care ei erau interesati. Ei bine, procurorii DIICOT continuã cercetãrile în dosar, iar activitatea lor a scos la ivealã si contributia lui Cãtãlin Cortojan. “Persoana în cauzã a fost retinutã pentru 24 de ore, în acest dosar privind contrabanda cu tigãri”, a confirmat procurorul-sef Mihaela Iosipescu, reprezentantul DIICOT Vaslui.

Cortojan a înregistrat fictiv, în numele unei colege de serviciu, un TIR cu tigãri!

Retinerea lui Cortojan însã a stârnit mirare în Vama Albita, dar nu pentru cã acesta n-ar fi fost stiut ca un angajat cu probleme, ci pentru cã ai sãi colegi se asteptau ca acesta sã fie retinut într-un alt caz grav, în care a fost implicat în luna octombrie 2014. Atunci, Cortojan a intrat în numele unei colege în computerul în care se înregistreazã traficul prin Vama Albita, înregistrând fictiv un TIR cu tigãri, ca fiind iesit din România. “A fost nu doar un fals grosolan, în care statul avea sã fie pãgubit cu o sumã fabuloasã, dacã firma respectivã ar fi mers sã cearã acizele si TVA-ul înapoi, în contul unui transport inexistent, dar a comis si meschinãria de-a înregistra fictiv TIR-ul în numele colegei sale, care, dacã nu interveneau anchetatorii, ar fi suportat toate consecintele fãrã nicio vinã, biata femeie. Nu se face una ca asta! Prin urmare, noi ne asteptam ca pentru aceastã faptã sã fie luat la întrebãri, nu pentru contrabandã cu tigãri, dar vedem cã el, se pare, avea activitãti multiple prin Vamã”, au spus colegii acestuia. Cercetãrile în acest dosar de contrabandã continuã, iar anchetatorii lasã sã se înteleagã cã grupul infractional încã mai are membri care urmeazã sã fie trasi la rãspundere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.