9.2 C
Vaslui
27-mart.-2023

Un vânător a plecat la braconat căprioare și s-a luptat cu… ciobanii! Acum are dosar penal!

- Advertisement -
ACUZAȚII… Un vânător din Bârlad, care este paznic la un fond de vânătoare având și atribuții de secretar al AJVPS Vaslui, este acuzat de braconaj și lovire, de către un cioban.

DE NECREZUT… După principiul „lupul paznic la oi”, un paznic de la un Fond de vânătoare din zona comunei Bogdănița, care ar avea și atribuții de secretar al Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AJVPS) Vaslui, a pornit la braconaj de căprioare! Înarmat cu o pușcă, acesta a ajuns în apropierea unei stâni de pe lângă o pădurice, din comuna Bogdănița … unde a luat în colimator o caprioară și puiul ei de doar câteva săptămâni și s-a apucat să tragă. Nu s-a „orientat” bine, fiind și noapte, astfel că a băgat în sperieți ciobanul care era la stână, acestuia trecându-i pe lângă urechi alicele! Între cioban și „paznicul secretar al AJVSP a avut loc o altercație, ciobanul fiind rănit la o mână (plagă înjunghiată). Căprioara a fost ucisă, puiul ei fiind găsit fugit, acum două zile, de către cioban, care l-a luat acasă. S-a făcut o plângere la poliție, pentru braconaj și lovire, împotriva celui care, deși trebuia să păzească Fondul de Vânătoare de braconieri, chiar el a fost primul care a încălcat legea. Poliția a deschis dosar penal, iar cel cercetat a rămas deocamdată fără armă și muniție!

Un vânător din Bârlad, care este paznic la un fond de vânătoare având și atribuții de secretar al AJVPS Vaslui, are o plângere la poliție în care este acuzat de braconaj și lovire, de către un cioban din satul Rădăiești, comuna Bogdănița. Ciobanul, C.B., ne-a solicitat să îi prezentăm cazul, precizând că el a fost agresat de către paznicul din Bârlad, care venise la vânătoare ilegală de căprioare pe lângă stâna unde se afla. Omul ne-a povestit că în urmă cu câteva nopți, paznicul fondului de vânătoare și un alt vânător au început să tragă cu pușca după o căprioară, care era prin pădurice, cu un pui mic. Vrând să vadă ce se întâmplă, ciobanul a ieșit afară și i-a văzut pe cei doi, nu înainte de a-i trece pe lângă urechi și câteva alice. Văzând că vânează căprioara, ciobanul a reacționat și, spune el, a fost bătut, ba chiar agresat cu un cuțit, fiind tăiat la mână. Urmează să își scoată astăzi, 1 iulie, certificat medico-legal. A făcut reclamație la poliție și au început căutările de … probe, împreună cu polițiștii, dar nu s-a găsit decât un fragment de os, care a fost luat la analiză. În urma plângerii depusă de ciobanul C.B. la poliție, oamenii legii au deschis un dosar penal, mergând la domiciliul vânătorului – secretar indicat că ar fi comis braconajul, unde i-au ridicat arma și muniția, pentru cercetări. „Poliția a deschis un dosar penal pentru braconaj și lovire sau alte violențe, cercetările continuând sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad”, a precizat Mihaela Manoilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Reacția președintelui AJVPS Vaslui, incredibilă!

Am sunat la șeful AJVPS Vaslui, Vasile Negru, pentru a afla opinia sa, referitor la acuzațiile aduse secretarului acestei agenții de vânătoare. Mai ales că este supect de braconaj! În loc să avem un dialog civilizat, în care să ne expună părea sa despre acest caz, am avut parte de …telefon trântit în nas și nu numai! „Ce problemă vă interesează? Vă rog frumos să nu vă luați după cine a venit la dumneavoastră să mă sunați! Acesta m-a sunat pe mine de 20 de ori! E vorba de B.C., de la Rădăiești. Nu avem ce discuta, vă mulțumesc! Pentru așa ceva să nu mă sunați!”, a spus Vasile Negru și a închis telefonul! De altfel, cam acesta este acum „trendul” în discuțiile telefonice ziarist-șef de agenție, instituție publică etc. atunci când sunt întrebați despre neregulile din instituțiile care le patronează!

Între timp, ieri a fost găsit de ciobanul C.B. puiul de căprioară, lăsat orfan la braconaj. Acesta este deocamdată îngrijit de familia sa, după care va fi lăsat din nou în pădurea păzită de… „lupul la oi”!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

50 COMENTARII

 1. O asociatie de comuinisti si hoti partasi la hotii. paznicii cei mai mari braconeri, hultoana e ca vb aia cu prostul ajuns sef si lulu nicoara paznicul cu 2 termoviziuni cumparate intrun an pentru paza.ha ha cel mai mare braconer lulu nicoara, dupa el pustiu tot. prostii cotizeaza si baietii isi fac numaru cum vrea pl lor. halal asociatie si halal conducatori care nu ia nici o masura.

  • Sau dacă vrei sa ți l descriu mai bine pe renumitul „Lulu” e geambașu ala care a stat cu chirie mai toată viata lui..ba pe la socru so ba pe la.altii ..pana ia pus Dumnezeu în felul lui mana în cap ( Italia ) nu dezvoltam subiectul ca e unu sensibil !
   Ala care ii zice Nasu lu Vizitiu …și care are legături cu Maximiuc fostul șef mai mare de la Vaslui…unde toți v ati dus cu sarsanalele pline…în persoana sau prin interpuși ca el !
   Ala care e paznic pe 2 fonduri Vinderei și Plopeni … pe care de aproximativ 4 ani decand e el…le a decimat pana la exterminare!
   Ala care e cercetat din august anul trecut pt nerespectarea armelor și munițiilor și plus ce I a mai găsit prin casă…termiviziuni ,mumitie neconforma arme clandestine carne trofeie etc ca sunt prea multe de enumerat!
   Care e pupincuristul nr 1 la tot ce înseamnă grad în AJEVPS și nu numai!
   Ala care isi toarnă colegii și isi face cotele tot de pe la vecinii lui de fond noaptea când poate fura !
   Ala pe care l ai ajutat tu Costică sa l toarne pe Hultoana! Ca tu I ai făcut Jocul asta pt Lulu!
   Ala care se vede pe scaun în locul lui Hultoana cu ajutorul nasului Vizitiu! Asa merge vorba prin oraș!
   Ala care sa lăudat ca trofeul lui ce l mai deseama e Hultona!
   Ala care la supt pe Hultona …de numai dădea asta bani la curve…și pana la urma sa gândit sa aibă acces mult mai ușor la mai multe fonduri devenind secretar…sau ce se visează el !
   Ba chelios ghebos și bețivan…ca de asta nu ai permis de conducere ca ești frate cu Bachus….stai dracu liniștit ca și asa ai probleme la inima aia de caine….bypass-uri și o sa crapi braconand! 🤣🤣😀

   • Sa întrebați băieți de la grupa popeni câți porci au făcut la grupa anul trecut si câți a făcut lulu. De aia braconati nici nu mai vorbim. Chiar așa sa ajuns, toți proștii hoții braconierii si bețivii sa conducă un club? E inadmisibil. Nu se găsește un om bun pregătit si dedicat? Prostu ala de lulu nici sa scrie o autorizație nu știe.
    Ala se lauda ca ia prins pe toți, numai căcat mănâncă pe la colturi. Pe el nu sa prins? Nu înțeleg cum naiba mai e in funcția de paznic, nu se găsește nimeni sa facă o plângere la ITRSV sa vina sa faca niște controale la asociația lu comunistul de negru?

    • Cum am spus în toate comentarile mele!
     Majoritatea se duc la filiala atât la Barlad cat și la Vaslui cu frica …astia de la filiala dau câte 2 zile am înțeles și unde vor ei…unde au fost deja sau unde nu e nimic! Majoritatea membrilor se duc cu sărumana ,nu știu sa și ceara drepturile !
     Iat referitor la renumitul Lulu sa spună el singur pe unde face el porcii….cota de recolta! Cu grupa a impuscat maxim 4 5 porci! Ori îi fura din fondurile vecine ori ajunge la Hultoana sa ii facă din pix și Hârtie!
     Sau mai este a 3 variantă când fac barosanii pulii vanataoarea aia renumita pe la Coroiesti…..unde împușcă fără limita și fără sa tina cont de scroafe sau tineret…de acolo se trec porcii și pe fondurile care is exterminate sa nu scadă cota de recoltă pt anul viitor ! Asa se fac măgăriile în AJVPS! …CA DEE LA ANUUL NUMAI AU CE PAPA! PANA NU SCAPATI DE COMINISTI ANALFABETI CARE AU ATESTATE PE SPAGA…NU O SA SE SCHIMBE NIMIC! MAI BINE SA SE PROVATIZEZE TOATE SA VEDEM CE O SA MAI HALEASCA EI! NISTE MITOCANI FARA SCRUPULE CARE STAU SI DOBANDESC NATURA FARA A INVESTI NIMIC!

 2. Dar nu cumva ai fost si tu in gașca lor de stii asa de multe detalii despre eii si te-ai rupt legături cu eii si acuma îi dai in gât

  • Ba da ..ai ghicit! Ai un mare premiu! Fix pula
   Nu am făcut parte din nici o gașca de genul asta!
   Ba mai mult din cauza pizdelor ca voi și nu sunte- ți putini deloc nu merge nimic în sistemul asta !
   Va duceți cu sarumana…va rog o hârtie dacă se poate 2 zile în weekend sau când puteți dumnevoastră! Marș în pula de săgeată care încerci sa pupi pula paznicilor….gunoiule!
   Când faci jocul cuiva esti o mare pizda!
   Pt cunoștință ta și liniștea ta: am făcut parte ca membru si nu putin timp..am ieșit ca am vrut …nu ca m au prins la ciordeala sau cu alte magarii și de a lungul vremii I am cunoscut f mulți oameni dar puțini cu caracter !
   UITE …VEZI ASTA E TEMA TA PENTRU DISEARĂ POATE ACUM NU O SA MAI AI INSOMNII!

 3. Și tu ai drepate! Asa este bosule !
  Ba tot pe cateii lor ia prins cu carne în lazi cartuse neconforme 3 la fund 😀😀 camere cu termoviziune arme clamdestine și multe alte nereguli!
  Da încă Împăratul pulii încă ii tine în funcții! Oare de ce??! Cu toate ca nu sunt în conformitate cu legea! Oare asa credincioși și cuarati sunt??! Sau fac parte din mafia asta??! 😵🙄🙄

 4. Costică….are și el drepate…dar nu e curat nici el! Te saluta Lulu Nicoara stii tu mai bine ce zic! Dacă ai replica la asta astpet răspuns! Cat despre conducerea pulii a AJEVPS- lui sa va fut în gura de șpăgari neneorociti începând cu Cadar,Negru și terminând cu Hultoana și toți paznici lor care toti au fost și sunt braconieri de soi și așteaptă comenzile imparatului „Negru în cerul gurii ca e dor de gustul pulii „asta e taticu lor ! Ba mai mult….doamna Cezara Mironica sau mai mari domni ai IPJULUI va sugerez sa verificați câteva date cum ar fi:
  – CUM MERGE ANCHETA CU PAZNICII DE VANATOARE CARE ANUL PRECEDENT 2021 AUGUST AU FOST ANCHETATI SI INCA SUNT TINUTI DE ÎMPĂRATUL „negru ” în funcții deși nu au drept pt ca nu îndeplinesc criteriile de baza(oare sa fie vb de câini credincioși??!
  -de ce nu toți membri vânători nu sunt tratați egal și nu beneficiază de același drepturi??! Nu plătesc toți la fel??!dam autorizații pe atenții șpagă și cunoștințe!???
  -sa se verifice cotoarele de autorizații sa vedeți ca mereu sunt aceleași persoane cu Autorizații [Speciale ] vulpe sacal și etc !
  – sa se verifice pe cine au mereu în grija paznicii lu Negru(pe autorizația,ordin de serviciu se pot trece câțiva membrii vânători care mereu sunt același persoane credincioase paznicilor și nu numai! ( ciochistii și intermediarii)
  -sa merga IPJUL ATAT LA VASLUI CAT SI LA BARLAD sa nu mai stea la cheremul „imparatului”
  ASTEA SUNT DOAR CATE DATE…DAR SUNT FOSRTE MULTE NEREGULI IN SISTEMUL ASTA ABUZIV SI DE „KK ”
  NU VA MAI FACETI MA PIZDELOR PREȘ UNDE CALCA NUMAI BARONII AJEVPS ului nu vedeți ca au scumpit toate autoritățile individuale și taxa anuala!??? Ce primiți în schimb …gonasi plătiți motorina…caini ai stanelor pe care nu ai cum sa I împuști ca nu e specie de vanat și la indicatile paznicului ,”bai nu trageți ca va faceți belea ” și ramai și fără arma!
  A ba mai mult de vreo 2 ani cer și o taxa de 150 lei sau valoarea în cereale sau zile de munca …facut, anenajat hrănitori observtoare…sa aibă unde paste oile iarna ciobanii!
  Va rog sa ma contraziceți cei ce pot sau sa apreciați cei ce vor și au curaj!
  Catare plina dacă a mai rămas ceva pe coclaurile Vasluiului!

   • Nicoara iulian Ionel zis Lulu care venea cu Sava Virgil zis” branzarul ” de la Trestiana care trăgeau la tine acasă și făceați cartile acolo! Unde mergem la Hultona sau mergem la Neagu… și nu numai acolo! Apoi tu ..defapt nevastă-ta ca tu nu ai permis de conducere duceai a 2 zi marfa din seara precedenta cu Loganul tău la Bârlad! Nu este asa??! De câte ori te a solicitat sa mergi după ei pe dealurile din preajma ta sa iei porci și capre sa le jupesti la tine acasă??! Nu iti este rușine oare??!

     • Nu am stat nici o noapte ….astea sunt spusele și laudele voastre! În sinea ta stii foarte bine ca totul este adevărat! Numai vb aiurea și nu mai suna ca diparatul în dreapta și în stanga sa afli de pula mea! Nu vreau sa mai implic și alte lume…vecini sau constănțeni te ai tai …părtași s ei la faptele tale și a golanilor cu care umbli!
      Stii foarte bine cine te a pus sa l torni pe Hultoana…..ai primit directivele astea de aproximativ 1 an ! Cum ai ceva cu Hultoana sa l dai! De câte ori te a prins și pe tine Hultona pe dealuri ??? …pana sa tragi în oameni cu arma ta !

 5. Jegodia asta de Hultoana stia ca iese la pensie si a omorât tot, femele gestante, pui tot! Le găsiți in congelator la fratele lui si la prietenul lor de la Popeni!
  Niște gunoaie fără suflet, tot au nimicit, de mai bine de un an omoară la ras in fiecare seara.
  Poliția stia despre ei dar nu le-a făcut nimic!

   • Costică…..tu nu te bate cu pumnul în piept ca nu ești curat deloc! Știi cu cine mergi la braconaj și tu !
    Ai oi dar mai buna e carnea de mistret și de căprior !
    APROPO MAI ESTE MARFA LA NEAGU ??!
    CA LA HULTONA E CAM PE DUCA DIN CE SPUI TU !

    • Măi, să știi că la Neagu este marfă și încă ce marfă. Chiar azi am văzut in pădure la Neagu niște babuini, vreo doi hipopotami, urme de elefant și 5 papagali. În schimb, pe terenul lui Hultoană au rămas doar răpitoare, mai găsești câțiva șacali( cu doua picioare), vulpi, iar aseara in miez de lunâ plină am auzit și niște lupi urlând😜

 6. Balane,tu vorbesti pusca ti-a fost ridicata !!ai vrut sa omori un om ,vorbeste invidia si dusmania din tine ai ramas sa braconezi cu caine ,toate dealurile si padurile le pasti cu oile tale HOTU STRIGA HOTU!!!!cresti puiu de caprior caini tai au omorat caprioara,lasa povestile si revino la realitate…

 7. Pararea mea este ca vânătorii din fondul lu’ Hultoana n-ar mai trebui sa plătească taxa de pe anul acesta, fiindcă “a ras “ tot de pe fata terenului pe care-l are în paza sa. Este inadmisibil să ajungi să vânezi femela căprior, având puiul lângă dânsa, pui de două săptâmâni. Ba mai mult de atât, Dl Hultoană de ceva vreme îl are in compania sa și pe frate’su seara la braconaj, cel din urma fiind fost tractorist la o ferma agricolă din împrejurimi. Pe de altă parte, deși domnului Negru i s-au adus acum câțiva ani la cunoștință neregulile pe care Hultoană le săvârșește, nu s-a luat absolut nicio măsură, acesta continuând să-l susțină pe dl Hultoana chiar și la ora actuală după toate cele întâmplate.

 8. Abia aștept să să se aplica legea la ciobani in privința câinilor. La noi în zonă legea spune că trebuie să fie la o stâna 1 câine de paza și 2 câini de întors oile. Nu poate cineva să mai meargă pe dealuri să se plimbe că este fugărit de câinii de la stâna . Unele stâni au și cate 10 câini din rasele periculoase. Iepurii de câmp sunt branconati de acești câini care stau slobozi și nu închiși in țarc cum spune legea

 9. Negru este mafiotul suprem, la el ajung toți banii si de la el la șefii de la politie. Hultoana vinde si el la Crăciun mai mult, pana in 10 porci!

 10. Cu ajutorul “secretarului” AJVPS Hultoana au fost decimate fondurile de vanatoare din zona Barladului!
  Poliția știe dar doarme!

 11. Radesti nu Radaiesti
  … telefon trântit în nas și nu numai!
  … instituțiile care le patronează!
  … lăsat orfan la braconaj. Acesta este deocamdată îngrijit de familia sa, …
  BRAVO!

  • M-ai bine ai spune cat ,,cas” si cate ,,oi „”ai dat sa – ti publice filmu asta ???iesti mai tare ca SERGIU NICOLAESCU,erai bun de regizor nu de cioban.TOTI NEBUNI SE DUC LA ZIAR SI SUNT BAGATI INSEAMA !!!!inestiinta de cauza sunt :in a mulge oile si a le da la strunga,te cunosc prea bine si stiu de ce iesti in stare …..TE FELICIT AI REINVENTAT CAPRA CU 3 IEZI VEZI POATE II GASESTI SI PE CEILALTI 2 NUMAI CA MAMELE LOR AU FOST MANCATE DE LUPU BALAN COSTICA 😘

   • Stimate domn, oi fi eu cioban, dar nu prost.
    Exprimarea dvs și greșelile gramaticale de care abuzați ies prea tare în evidență, rezultând faptul că n-ați frecventat cursurile de limba și literatura română. Sfatul meu este să nu mai ieșiți “ca păduchele în frunte”. Atâta timp cât nu știți despre ceea ce este vorba, nu vă implicați. Eu sunt dispus chiar să fac și testul poligraf și chiar rog cealaltă parte, inculpatul Hultoană, să meargă la acest detector de minciuni dacă se crede atât de nevinovat . Și dacă tot susțineți că tot ceea ce-am afirmat este doar o poveste de adormit copiii, atunci de ce anchetatorii au descoperit fragmente osoase, plus multe alte probe? Ma repet, nu discutați in lipsa de cauză.

    • Sunt 100% convins ca nu tu scrii comentatile….ba mai mult te faci de râs! Nu mai pune copii sa scrie ca te faci de râs!
     Da sa pui și la testul poligraf ca nu i cunoști pe Lulu și pe Barnzaru sa vedem dacă treci testul …și câte nenorocirie ai făcut cu ei 2 și nu numai ! Ba mai mult fiind beți ….ați mai bătut și un consătean care va luase urma și va cerut dreptul !

     • Asta e una dintre e faze….nu ma mai stârni ca le dau și pe alea grave….știi tu care! Gura mica Costică!

 12. Hultoana Dan cel mai mare hot din AJPS, omul fraudează asociația eliberând autorizații la răpitoare gratis pentru care încasează el bani știind ca vor fi braconate specii ca mistreț sau căprior.
  Este ținut in spate de Negru care si el fraudează asociația prin toți paznicii de vanatoare. Șeful de la arme este la cheremul lui Negru, dacă ii zice sa muste musca.

  • Bravo asa este…confirm spusele tale !
   Pai fac liste toți cățeii lui cu numere de înmatriculare la mașinile care cred ei ca umbla prin terenuri!
   Cel mai bine ar fi sa le dea pe ale lor și pe alea cu care umbla ei !
   Alea acoperite de ei cu Autorizații pana în gat nu le da???!
   Pe aia care plătesc o capra în septembrie și o recoltează în 28 februarie nu le da??! Au prelungire cat vor ei! ?? 😀😀😅🥵
   Aloo 112 ipj ule cf ?? Astepti listele de la Negru Imparatul pulii??!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.